Sportem ve prospěch druhých – Tomáš a Wüstenrot

8. červen 2015

Říká se sportem ku zdraví, zaměstnanci finanční skupiny Wüstenrot se ale rozhodli sportovat, aby pomohli těm, kterým zdraví tak úplně neslouží, anebo mají na cestě životem jiný handicap. Právě teď sportovci z Wüstenrotu sbírají kilometry pro Tomáše.

Tomáš H. z Bílovic je prakticky nevidomý jednadvacetiletý mladík s kombinovaným postižením. Doktoři si mysleli, že bude Tomáš jen na vozíku, díky usilovné práci jeho matky se jej však částečně podařilo postavit na nohy. Náročná a nikdy nekončící péče o syna ale podlomila zdraví i Tomášově mámě, která je nyní v invalidním důchodu. Wüstenrot cyklotým se rozhlodl, že to tak nenechá a pomůže Tomášovi i jeho matce a sestře, se kterými bydlí.


Wüstenrot cyklotým – aneb CSR trochu jinak

Wüstenrot cyklotým pomáhá sportem ostatním

Před dvěma lety vznikl ve Wüstenrotu unikátní projekt Wüstenrot cyklotým. Ten spojuje sportování zaměstnanců s charitou. Sportovní výkony zaměstnanců Wüstenrotu – především ujeté a naběhané kilometry se sčítají. Za společně nasbírané kilometry pak Wüstenrot věnuje peníze na předem určený CSR projekt.

Cyklisté z Wüstenrotu v těchto dnech nasedají na svá kola, aby spolu se Světluškou mohli Tomášovi a jeho rodině pomoci. Světluška provází Tomáše už od roku 2011, celkem mu přispěla na asistenční služby přes 82 000 Kč. Sportovní nadšenci s dobrým srdcem z Wüstenrotu plánují najezdit 60 tisíc korun, které rodině umožní, aby se asistentka mohla věnovat Tomášovi více času a jeho maminka si mohla chvíli odpočinout.

Tomáš H. z Bílovic


Podívejte se, komu už finančními i věcnými dary Wüstenrot tým přispěl.

autor: Barbora Mocová
Spustit audio