Benefiční koncert Světlo pro Světlušku láká na hudební lahůdky, lyžování potmě a třeba přijde kouzelník

9. říjen 2017

Charitativní večer Světlo pro Světlušku se uskuteční v sobotu 21. října od 21.15 hodin v Pražské křižovatce. Prostřednictvím živého přenosu se mohou těšit z netradičních duetů vidících a nevidomých hudebníků diváci ČT1 nebo posluchači Českého rozhlasu Dvojka, Radiožurnálu a regionálních stanic ČRo. 

„Benefiční večer bude skutečně magický. Pro nevidomé kouzlí spolu se Světluškou všichni ti, kteří přispívají na zlepšení života lidí s těžkým postižením zraku, ať již pošlou dárcovskou zprávu nebo zavolají s příslibem finančního příspěvku do call centra,“ řekl Přemysl Filip, ředitel Nadačního fondu Českého rozhlasu, který sbírkový projekt Světluška organizuje.

V call centru se na telefonáty budou těšit herečky Nela Boudová a Veronika Khek Kubařová, herec Petr Stach, sportovní moderátor Jan Smetana, kouzelník Richard Nedvěd a další. Příznivci Světlušky jim sdělí výši svého daru, který pošlou na sbírkové konto Světlušky 99999 99999/0100.
Aranže originálních skladeb pro Světlušku připravil Petr Malásek. Energii písním dodá velký Světluščí sbor složený z dětí vidících i nevidomých z Kühnova dětského sboru, Školy Jaroslava Ježka, ZŠ pro zrakově postižené na nám. Míru, Gymnázia pro zrakově postižené a SOŠ pro zrakově postižené v Praze.

Mimo jedinečně podaných písní budou mít svou premiéru i reportáže Den POTMĚ, ve kterých si známé osobnosti vyzkouší poslepu různé aktivity po boku nevidomých – Ondřej Bank bude lyžovat, Dana Batulková otestuje chůzi se slepeckou holí a modelování z keramické hlíny, Zdeněk Piškula přijal výzvu v podobě fotbalu.

Medailonek Komu svítí Světluška představí osmiletého Tadeáška ze Vsetína, který je jedním z mnoha nevidomých, jimž Světluška pomáhá. Světluška za patnáct let svého působení rozdělila na zlepšení života lidí s těžkým zrakovým postižením přes 130 milionů korun. Koncert Světlo pro Světlušku je proto také poděkováním všem drobným i velkým dárcům, kteří jí to umožňují.

Do sbírky přispějí i všichni ti, kteří si pořídí lístek přímo na koncert v Pražské křižovatce. Minimální cena vstupného činí 300 Kč, výše je však dobrovolná. Vstupenky k stání jsou v předprodeji v síti Ticketpro a Ticketstream.

Světlušku můžete podpořit i odesláním dárcovské SMS na číslo 87 777 ve tvaru DMS SVETLUSKA 30 nebo pro dlouhodobou podporu ve tvaru DMS TRV SVETLUSKA 30 (pravidelná měsíční podpora Světlušky ve výši jedné DMS).

O Světlušce
Světluška přispívá na speciální pomůcky, které mluví nebo mají hmatový displej, na psí vodicí pomocníky, osobní asistenty dětem i seniorům, podporuje rozvoj talentu a tvořivých schopností nevidomých. Financuje projekty neziskových organizací, které díky podpoře od Světlušky mohou realizovat projekty zaměřené na nevidomé. Světluška zkrátka pomáhá lidem, kteří nevidí nebo vidí velmi špatně, žít smysluplný život a cítit se užiteční. Více na www.svetluska.net.


Kontakt:
Barbora Mocová
PR manažerka Světluška | Nadační fond Českého rozhlasu
mobil: 731 114 838 | tel.: 221 551 219
barbora.mocova@rozhlas.cz | www.svetluska.net


Poděkování partnerům koncertu Světlo pro Světlušku 2017

Poděkování patří ČSOB, generálnímu partnerovi Světlušky, společnosti Herbadent, hlavnímu partnerovi Světlušky a také společnosti Samsung Electronics CS, která je partnerem pro technologie. Velký dík náleží Českému rozhlasu, který nadační fond před 15 lety založil a je jeho velkou oporou. Děkujeme také České televizi, stanici ČRo Dvojka, Radiožurnálu a regionálním stanicím Českého rozhlasu za přímý přenos koncertu Světlo pro Světlušku.

Scénu vytvořil architekt Tomáš Jaroš se společností SCENOGRAFIE. Hudební dramaturgii vytvořil Petr Král. Smyčcový kvintet tvoří Martina Bačová - 1. housle, Kateřina Janalová – 2. housle, Hana Kostrůnková – viola, Hana Baboráková – violoncello, Iva Bartoschová – kontrabas.

Koncert by se nemohl uskutečnit ani bez dalších partnerů, kteří poskytují Světlušce zdarma nebo za symbolické částky své služby nebo produkty. Prostor Pražské křižovatky Světlušce poskytla Nadace Dagmar a Václava Havlových Vize 97. Ozvučení a osvětlení koncertu zajistila společnost TD Promo. Oblečení pro moderátora zdarma poskytla značka T. M. Lewin. Hotel Ibis a Hotel Perla poskytly ubytování nevidomým účinkujícím a interpretům. Nášlapy a zábrany obstaral Johnny Servis. Kostýmy pro Světluščí sbor obstaraly společnosti Alex Fox a ZDM.

Občerstvení pro účinkující zajistily společnosti Cook for life, Antonínovo pekařství, Illy, Fontana, Coca Cola a Bohemia Sekt. Zázemí pro Světluščí sbor poskytlo Národní divadlo. Identifikační náramky dodaly Identifikační systémy. O odvozy účinkujících a realizačního týmu se zdarma postaral KAR Limousine service. Úklid a dopravní značení zajistily Pražské služby. Rekvizity pro kouzelnické vystoupení zapůjčil výrobce hraček Rappa.

Poděkování dále patří společnostem SVS, UNIPRINT, FELCO Praha a Copy General, které pro Světlušku zajistily tiskové materiály. Pro přepravu vybavení zapůjčila tranzitní vůz společnost ČSOB Leasing. Akci podpořil Dopravní podnik hlavního města Prahy.

Na kampani ke koncertu se podílela vydavatelství ECONOMIA (Hospodářské noviny, Respekt), CZECH NEWS CENTER (Blesk, Aha!, Nedělní Blesk), BURDA Praha (Katka, Katka Křížovky, Svět ženy Křížovky, Baví mě žít), VLTAVA LABE MEDIA (TV Mini, TV Magazín, Story, Vlasta, Květy), BAUER MEDIA (Claudia, Chvilka pro tebe Napětí, Vaříme krok za krokem) EMPRESA MEDIA (Faktor S, Sedmička, Sedmička Exkluziv, Týden, Instinkt), BORGIS (Právo), RADIOSERVIS (Týdeník Rozhlas), agentura MEC, euroAWK a řada dalších.

autor: Barbora Mocová
Spustit audio