Křišťálu pro Světlušku se prodalo téměr za tři sta tisíc korun

5. leden 2018

Vánoční strom Světlušky na Václavském náměstí pokryly tisíce křišťálů. Nevidomí autoři Křišťálu pro Světlušku se tak znovu mohli přesvědčit o tom, že se jejich dílka lidem líbí. Vždyť výtěžek z prodeje náramků, ozdob, ověsů a náušnic činí 278 229 Kč. Světluška chce moc poděkovat všem, kteří si křehkou krásu vznikající ve tmě zakoupili, ale také dobrovolníkům a partnerům, bez nichž by se projekt nemohl uskutečnit.

Patronkou projektu Křišťál pro Světlušku 2017 byla herečka Dana Batulková. Nevidomí tvůrci rozšířili kolekci ozdob z českého křišťálu a korálkových náramků o drátovaná srdíčka s korálky nebo korálkové vánoční retro hvězdy. Již nyní v dílně drátování Pobytového rehabilitačního a rekvalifikačního střediska pro nevidomé Dědina přemýšlí o novinkách pro advent roku 2018.

Křišťálový strom znovu vyroste na Václavském náměstí

Kontakt:
Barbora Mocová
PR manažerka Světluška | Nadační fond Českého rozhlasu
mobil: 731 114 838 | tel.: 221 551 219
barbora.mocova@rozhlas.cz | www.svetluska.net


Poděkování partnerům Světlušky Nadačního fondu Českého rozhlasu

Poděkování patří ČSOB, generálnímu partnerovi Světlušky a společnosti HERBADENT, která je hlavním partnerem. Velký dík náleží Českému rozhlasu, který nadační fond před 16 lety založil a je jeho velkou oporou.

Projekt Křišťál pro Světlušku by nemohl vzniknout bez usilovného zapojení Pobytového rehabilitačního a rekvalifikačního střediska pro nevidomé Dědina o.p.s., jehož nevidomí klienti ozdoby a šperky vyrábí v rámci dílny drátování a Nadaci Preciosa, která věnovala zdarma skleněné komponenty.

Světluška děkuje za možnost prodávat vánoční křišťály Sdružení Nového Města pražského a Dyzajn marketu. Projekt dále podpořily ČSOB Leasing, Kralupol, Osram, Czech Tourism, Prague City Tourism.

autor: Barbora Mocová
Spustit audio