15. června  2012 v 13:52  rubrika: Kvízy

Cyklokvíz

Jízdní kolo - Foto:  Comstock Images

Jízdní koloFoto:  Comstock Images

Jezdíš rád/a na kole? Jsi cyklomaniak? Zkus si, co víš o cyklistice a o jízdě na kole, v našem kvízu!

1) Ze které země pochází úspěšný cyklista Lance Armstrong, který vyhrál sedmkrát po sobě v Tour de France?
a) z Francie
b) z Velké Británie
c) z USA 

2) Je cyklistika součástí olympijského programu?
a) ano
b) byla, ale už není
c) ne 

3) Jak se jmenuje druhý nejstarší a nejtěžší cyklistický závod na světě?
a) Tour de France
b) Giro d'Italia
c) Vuelta a España 

Roman Kreuziger - Foto:  web Romana Kreuzigera

Roman KreuzigerFoto:  web Romana Kreuzigera

4) Co je to UCI (Union Cycliste Internationale)
a) sdružení amatérských cyklistů
b) organizace, která řídí profesionální silniční cyklistiku
c) sdružení žen, které se věnují cyklistice 

5) Jak se jmenuje aktuálně nejúspěšnější český cyklista?
a) Radomír Šimůnek
b) Ondřej Vačkář
c) Roman Kreuziger 

6) Jakou povinnost má podle zákona cyklista mladší 18 let?
a) Mít na hlavě ochrannou přilbu.
b) Mít reflexní vestu.
c) Mít cyklistické rukavice. 

7) Na vozovce se na jízdním kole jezdí
a) při levém okraji vozovky
b) ve středu vozovky
c) při pravém okraji vozovky 

Dráha pro cyklisty - Foto: Stock Exchange

Dráha pro cyklistyFoto: Stock Exchange

8) Jízdní pruh pro cyklisty nebo stezku pro cyklisty mohou využívat
a) pouze cyklisté
b) cyklisté i osoby pohybující se na kolečkových bruslích
c) cyklisté, osoby pohybující se na kolečkových bruslích, lyžích a obdobném sportovním zařízení 

9) Ze které strany může cyklista předjet stojící nebo pomalu jedoucí vozidla na vozovce?
a) pouze zprava
b) zprava nebo zleva, je to jedno
c) pouze zleva 

10) Může cyklista sednout za řídítka svého kola po požití alkoholu?
a) ano, může si před cestou dát dvě skleničky vína nebo piva
b) je doporučeno, aby alkohol nepil, ale zakázané to není
c) ne, cyklista, který se chystá jet, nesmí před jízdou požít alkohol 

Správné odpovědi:
1) c, 2) a, 3) b, 4) b, 5) c, 6) a, 7) c, 8) c, 9) a, 10) c)

Za každou správnou odpověď si započítej bod.

__________________________________________________________________________
Vyhodnocení.

8 - 10 bodů

Výborně! V cyklistice se opravdu vyznáš! Jen tak dál!


5 – 7 bodů

Hodně dobrý výkon. Ovšem ještě je co zlepšovat.


0 – 4 body

Ouha. Tady to trochu hapruje. Cyklistika zatím není to, v čem se vyznáš.

 

Autor:  Tereza Jelenová
Pořad: Vlastní příspěvek  |  Stanice: Nová Média
 
 

Nové články v rubrice

Anketa

 

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2020 Český rozhlas