30. března  2012 v 15:32  rubrika: Kvízy

KVÍZ: Znáš význam čísel?

Čísla - Foto: Stock Exchange

ČíslaFoto: Stock Exchange

Zajímá tě, co vyjadřují čísla? Vyzkoušej si náš kvíz.

Číslo 42 - Foto: Radio Wave

Číslo 42Foto: Radio Wave

1) Číslo jedna symbolizuje
a) počátek
b) střed všech věcí
c) konec

2) Číslo dvě představuje
a) tajemno
b) protiklad
c) hojnost

3) Číslo tři vyjadřuje
a) harmonii
b) překážky
c) plodnost, zrození

4) Číslo čtyři s sebou přináší
a) stabilitu
b) rozvoj a tvoření
c) pravdu

5) Číslo pět symbolizuje
a) život a lidskou zkušenost
b) křesťanství
c) neklid 

Číslo 7 - Foto: Jiří Hošek

Číslo 7Foto: Jiří Hošek

6) Číslo šest je číslo
a) chamtivosti a žárlivosti
b) nenasytnosti
c) harmonie a rovnováhy

7) Číslo sedm je symbolem
a) radosti
b) dokonalosti a úplnosti
c) prohry

8) Osmička přináší
a) rovnováhu a znovuzrození
b) talent a umění
c) vědomosti, moudrost

9) Devítka je číslo
a) magické
b) prázdné, bez energie
c) přinášející proměnu a deziluzi

10) Desítka představuje
a) lásku
b) touhu
c) dokonalost, ukončenost 

Řešení: 1) a, 2) b, 3) c, 4) a, 5) a, 6) c, 7) b, 8) a, 9) a, 10) c 

Za každou správnou odpověď si započítej bod. 
   

______________________________________________________________
Vyhodnocení. 

8 - 10 bodů

V symbolice čísel se vyznáš, máš na to přirozený talent.

5 – 7 bodů

K číslům máš kladný vztah, všechno o nich ale nevíš.

0 – 4 body
Význam čísel je pro tebe nepodstatný, ale nevadí ti to.
 

Autor:  Tereza Jelenová
Pořad: Vlastní příspěvek  |  Stanice: Nová Média
 
 

Nové články v rubrice

  • 16. července  2012 v 10:54       rubrika: Kvízy

    Kvíz: Co víš o světě modelingu?

    Vyzkoušej si náš kvíz! Dozvíš se, jestli se orientuješ ve světě modelingu!

     
  • 5. července  2012 v 09:00       rubrika: Kvízy

    Kvíz o Cyrilu a Metodějovi

    5. 7. slavíme Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje. Proklepni své znalosti o těchto svatých v teenwebáckém kvízu.

     
  • 15. června  2012 v 13:52       rubrika: Kvízy

    Cyklokvíz

    Jezdíš rád/a na kole? Jsi cyklomaniak? Zkus si, co víš o cyklistice a o jízdě na kole, v našem kvízu!

     

Anketa

 

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2020 Český rozhlas