12. března  2012 v 15:12  rubrika: Kvízy

Kvíz: Znáš významy křestních jmen?

Křestní jména prozradí mnoho věcí. - Foto: Stock Exchange

Křestní jména prozradí mnoho věcí.Foto: Stock Exchange

Křestní jména o lidech vypovídají spoustu věcí. Víš, které jméno má jaký význam? Udělej si kvíz!

1) Petr znamená
a) rychlý
b) pevný jako skála
c) dobrodruh 

2) Pavel je
a) domýšlivý
b) malý, skromný
c) pravdomluvný 

Jména na sádře - Foto: Stock Exchange

Jména na sádřeFoto: Stock Exchange

3) Ondřej je podle jména
a) mužný, statný, odvážný
b) milý
c) velkorysý   

Zjisti si, co znamená jméno tvého kamaráda/kamarádky. - Foto: Stock Exchange

Zjisti si, co znamená jméno tvého kamaráda/kamarádky.Foto: Stock Exchange

4) Martin rovná se
a) líný
b) mocný
c) bojovník

5) Jakub se překládá jako
a) bohabojný
b) silný
c) držící se za patu

6) Anna je
a) šlechtického původu
b) milá, líbezná
c) odvážná

7) Kristýna znamená
a) milující
b) pokřtěná, křesťanka
c) chudá

8) Kateřina má být dle svého jména
a) čistá, mravná
b) slavná
c) bohatá

9) Lucie je
a) světlá, zářící
b) lehká
c) přívětivá

10) Zuzana znamená
a) lilie, lotos
b) křehká
c) mírumilovná 

 


Řešení: 1) b, 2) b, 3) a, 4) c, 5) c, 6) b, 7) b, 8) a, 9) a, 10) a

Za každou správnou odpověď si započítej bod.  

______________________________________________________________
Vyhodnocení. 

8–10 bodů

Významy jmen jsou tvou specialitkou. Když se ti někdo představí, hned víš, jaký je.

5–7 bodů

V tajemstvích jmen nejsi ztracený/á. Některé významy jmen znáš skvěle, některé hůře.

0–4 body


Co znamená které křestní jméno nevíš, ale asi ti to ani moc nevadí.
 

Autor:  Tereza Jelenová
Pořad: Vlastní příspěvek  |  Stanice: Nová Média
 
 

Nové články v rubrice

  • 16. července  2012 v 10:54       rubrika: Kvízy

    Kvíz: Co víš o světě modelingu?

    Vyzkoušej si náš kvíz! Dozvíš se, jestli se orientuješ ve světě modelingu!

     
  • 5. července  2012 v 09:00       rubrika: Kvízy

    Kvíz o Cyrilu a Metodějovi

    5. 7. slavíme Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje. Proklepni své znalosti o těchto svatých v teenwebáckém kvízu.

     
  • 15. června  2012 v 13:52       rubrika: Kvízy

    Cyklokvíz

    Jezdíš rád/a na kole? Jsi cyklomaniak? Zkus si, co víš o cyklistice a o jízdě na kole, v našem kvízu!

     

Anketa

 

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2020 Český rozhlas