Tipy na víkend v Pardubickém kraji: Farmáři v Pardubicích, jarmark v Hlinsku, Porta ve Svitavách

25. duben 2024

Kam o víkendu? Máme pro vás tipy na zajímavé výlety i akce. Přijďte se podívat na Svatojiřský jarmark do Hlinska, navštivte farmářské trhy v Pardubicích nebo si poslechněte Svatojakubský koncert v Přelouči.

Až do neděle budou v Litomyšli Lázně ducha. Po dobu této akce budou po celém městě hudební a taneční vystoupení, výtvarné dílny, soutěže, speciální prohlídky různých míst nebo přehlídka veteránů. Hlavní program je naplánovaný na sobotu, podrobnosti najdete na stránkách www.lazneducha.cz.

Svatojiřský jarmark

V sobotu můžete vyrazit do Hlinska na Svatojiřský jarmark. V areálu památkové rezervace Betlém a před Orlovnou najdete skoro 100 stánků s různými výrobky a občerstvením. Jarmark potrvá od 9 do 17 hodin.

Hlnecký Betlém vypadá jako z pohádky, skutečně se tam ale žilo

Soutěž muzikantů

Ve svitavském Alternativním klubu Tyjátr bude v sobotu Oblastní kolo Porty. To je soutěž pro muzikanty od 14 let, které bude hodnotit odborná porota. Vítězové pak kromě dárků získají také možnost vystoupení na různých festivalech. Na soutěžící se můžete přijít podívat od 11 do 22 hodin.

Farmáři jedou do Pardubic

Na sobotu jsou naplánované první farmářské trhy na pardubické třídě Míru. Od 8 do 12 hodin budou u památníku Jana Kašpara stánky s farmářskými a řemeslnými produkty. Součástí akce bude také tvořivá dílna, kde budou pořadatelé učit děti sázet a vázat květiny.

Muzeum, zámek nebo vodárna?

Brány památek dokořán budou v sobotu v Letohradě. Za snížené vstupné tak budete moct navštívit místní muzea, zámek, kostel svatého Václava, vodárnu nebo třeba strašidelnou jeskyni v zámeckém parku. Odpoledne navíc na zámecké terase uvidíte několik tanečních představení.

Varhany, housle, zpěv

Římskokatolická farnost Přelouč pořádá Svatojakubské koncerty. Až do listopadu můžete zajít do kostela svatého Jakuba v Přelouči na 8 různých vystoupení. První bude tuto neděli od 18 hodin. Kromě jiného tam uslyšíte zvuk místních varhan z roku 1692.

Máj v Medlešicích

Na Májovou slavnost můžete zajít ve středu 1. května do Medlešic u Chrudimi. Těšit se můžete na tradiční průvod vesnicí a následný program s muzikou. Akce potrvá od 9 do 16 hodin.

Spustit audio

Související