Umělci z moravskoslezského regionu převezmou večer v Ostravě Ceny Jantar

22. duben 2024 04:51

Za nevýraznější umělecké počiny uplynulého roku dnes večer obdrží tvůrci z moravskoslezského regionu Ceny Jantar. V sedmém ročníku se o ceny uchází 40 umělců a souborů v osmi kategoriích. Na slavnostním ceremoniálu v kulturním domě Poklad se publikum dozví, koho odborná porota vybrala.

Slavnostní večer v Ostravě-Porubě bude sám o sobě kulturní událostí. Vystoupí na něm třeba Vladimír Javorský a Beata Hlavenková. Ve světové premiéře taky zazní nová kompozice skladatele Iana Mikysky na šestitónovém harmoniu.

Ceremoniál můžete jako každým rokem sledovat v přímém přenosu na YouTube.

Tento cancourek...

Výroční ceny Jantar se poprvé udělovaly za rok 2017. Ty tenkrát ovládl David Stypka. V části věnované populární hudbě zvítězil v kategoriích Interpret roku, Píseň roku (se skladbou Dobré ráno, milá, kterou zpívá s Ewou Farnou) a spolu s kapelou Bandjeez i v kategorii Kapela roku.

„My jsme to samozřejmě vůbec nečekali a nejsme na to nijak připraveni. Jen bych chtěl říct, že jsme hodně rádi, že jsme získali toto... tento cancourek, takto jantar,“ pobavil tehdy obecenstvo při přebírání jednoho ze získaných ocenění David Stypka.

autoři: Marta Pilařová , tif
Spustit audio

Související