Děti v nemocnicích už tento týden dostávají dárečky

2. prosinec 2009

Vánoce nebo Mikuláše v mírném předstihu měly už ve středu dopoledne malí pacienti na dětském oddělené českobudějovické nemocnice. Plyšové medvídky, autíčka a další hračky jim přivezli zástupci energetické společnosti E.ON.

Mluvčí firmy Vladimír Vácha doplnil: "Každoročně českobudějovické nemocnici věnujeme více než milion korun. Konkrétně tuto akci jsme připravili ve spolupráci s dětským oddělením a má už tří nebo čtyřletou tradici. Většinou vyčleníme určitou částku, za kterou nakoupíme dárky pro děti, které musí trávit předvánoční čas přímo v nemocničním oddělení. Zbytek nevyčerpané částky zpravidla věnujeme přímo dětskému oddělení, letos pomůžeme dovybavit herny, které jsou připravovány v souvislosti s otevíráním nového pavilonu."

Závidět ale nemusí ani děti trávící předvánoční čas v dalších jihočeských nemocnicích. Pamatuje na ně také Jihočeský kraj, který pro ně v těchto dnech ve spolupráci s Všeobecnou zdravotní pojišťovnou připravil mikulášskou nadílku.

Jak potvrdila mluvčí Jihočeského kraje Katka Koželuhová, v úterý dostaly děti dárky v českobudějovické nemocnici, ve středu v písecké a strakonické nemocnici, ve čtvrtek se mohou těšit na nadílku na dětských odděleních nemocnic v Prachaticích, Českém Krumlově a v Jindřichově Hradci.

"Jihočeský kraj pro děti připravil cyklistické helmy a VZP reflexní vestičky. Chceme tak předejít dětským úrazům. V dárkových taškách mají děti kromě větších dárků, jako jsou helma a vesta, také pastelky, knížku říkadel, létající talíř, bublifuk a další," doplnila Koželuhová.

autor: Ivan Mls
Spustit audio