Dárky z Olomouce si dnes rozbalí pod stromečkem ukrajinské děti

Ukrajinské děti dnes dostanou vánoční dárky z Olomouce. Na Ukrajině se totiž právě slaví pravoslavné Vánoce. Dárky jim přivezli pracovníci arcidiecézní charity Olomouc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dárky

Dárky | Foto: Fotobanka stock.xchng

Vánoční dárky rozbalí děti z chudých rodin a dětských domovů v Bortnikách, Ternopylu, Lopatyni a Kolomyji. Překvapení zažije díky českým dárcům na 200 dětí. Podle organizátorů je to pro mnohé z nich první dárek v životě.

Každý olomoucký dárce kupoval dárek přímo konkrétnímu dítěti. "Rodiny, které chtěly nějaké dítě podpořit, si rovnou vzaly údaje o tom, jakou má velikost oblečení. Takže děti dostávaly hlavně oblečení, ale také hračky, hry a je tam i deset balíků, které nejsou pro konkrétní děti, ale pro celý dětský domov," řekl Marek Navrátil z olomoucké arcidiecézní charity.

Sbírka se v Olomouci uskutečnila už podruhé a letos nezbylo ani jediné neobdarované dítě. A protože počet dárců dokonce převýšil počet dětí, zařadí pracovníci charity do databáze na příští Vánoce ještě více ukrajinských dětí než letos.

Igor Maňour, Radoslava Kvasničková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme