Jak na to
- 23. března 2018 v 08:10
Jak si vyrobit domácí čokoládu a další zdravé čokoládové pochoutky
Čokoláda patří mezi přírodní léky. V poslední době ji hojně doporučují i kardiologové. Pravidelná konzumace i jedné kostičky kvalitní čokolády snižuje riziko infarktu o 40 až 50 procent.
- 8. prosince 2017 v 10:10
VIDEORECEPT: Tvarohová vánočka
Máte v rodině osvědčený recept na vánočku? Tahle tvarohová vánočka má tu obrovskou výhodu, ne nemusí kynout. Takže do pletení...
- 3. prosince 2017 v 10:04
Rozpadají se vám vanilkové rohlíčky? Vylepšete je snadnými tipy
Pokud chcete připravit vanilkové rohlíčky, které budou držet pohromadě, dejte si pozor především na kvalitu oříšků. Ať už...
- 26. listopadu 2017 v 10:04
Proč se do cukroví nemusí ořechy pražit
Při pečení ořechového cukroví nemusíme ořechy pražit ani zahřívat, protože k tepelnému procesu dochází automaticky během...
- 19. listopadu 2017 v 10:04
Jak pracovat s droždím
Existují dvě možnosti, jak droždí zapracovat do kynutého těsta. Naše babičky udělaly do mouky důlek, do něj rozdrobily droždí,...
- 12. listopadu 2017 v 10:04
Jak dobře vyšlehat smetanu na šlehačku?
V první řadě musíte pracovat s kvalitní smetanou na šlehání. Měla by mít minimálně 33 % tuku, nižší obsah nestačí. Kvalitní...
- 5.11.2017 10:04
Jak si doma vyrobit marcipán?
Vyrobit marcipán v domácích podmínkách je poměrně složité. Abyste připravili kvalitní hmotu, je potřeba svářet cukr. Nejprve...
- 29. října 2017 v 10:04
Jak zabránit propadání ovoce v těstě?
Pokud přidáváme ovoce do těsta, záleží především, jaký druh používáme do jakého těsta. Když pečeme bublaninu z třeného těsta,...
- 22. října 2017 v 10:04
Jaká jablka vybrat do závinu, aby chutnal co nejlépe?
Jablka na závin jsou opravdu důležitá a je dobré se věnovat jejich výběru. Nejlepší je použít jablka pevná a v chuti trochu...
- 15. října 2017 v 10:04
Jak udělat dobrou drobenku
Na Moravě dělají žmolenku, která je hodně mastná a tvoří velké hrudky. Jinde zas dělají drobenky hodně sypké. Především...
- 8. října 2017 v 10:04
Můžeme povolit máslo v mikrovlnce?
Máslo můžeme pro účely pečení povolit v mikrovlnné troubě, ale je nutné postupovat opatrně. Nesmíme ho úplně přehřát. Jaký...
- 1. října 2017 v 10:04
Kdy péct v troubě pomocí horkého vzduchu a kdy se spolehnout na statické pečení
Různé trouby se hodí k různým druhům pečení. Jak se v nich ale vyznat? Při statickém pečení se uvedou do provozu topná tělesa...
- 24. září 2017 v 10:04
Návrat k tradici pečení kváskového chleba
Češi už mají dost měkkých, nedopečených, drolivých a plesnivějících chlebů. Hledají způsob, jak sehnat ten dobrý, co si...