« »
Základem domácích zmrzlin jsou banány. K těm se pak přidávají další příchutě - Foto: Fotobanka Pixabay

9 receptů na zdravé domácí zmrzliny a nanuky

Ovocná, čokoládová, nefalšová pistáciová. Mlsejte bez výčitek.

Poslechněte si

 
Vařené brambory tvoří základ hnětky. - Foto: Kuba Jíra

Hnětka: tradiční jídlo ze Slovácka

Jednoduché bramborové jídlo, které vytvoříte i bez hnětení.

Poslechněte si

 
Vyvolávání trhovců patří ke koloritu káhirských ulic - Foto: Štěpán Macháček

Kdo je lakomý? Na trhu to snadno poznáte

Jak poznáte, kdo je lakomý, radí gastronaut Pavel Maurer.

Poslechněte si

 

Soutěžní recept týdne

Selská polévka na dlouhověkost. Valašskou kyselicu vylepšila Věra Burešová

Základem valašské kyselice je domácí kysané zelí spolu s dobře vyuzenou klobásou. Tradiční recept zná i Věra Burešová z Rackové u Zlína, která rodinný postup představila v soutěži Pochoutkový rok. Selskou polévku ale vylepšila ještě o trochu olivového oleje a oříšek bůvolího másla.

Malá škola vaření, aneb jak na to

O jídle

Glosa Pavla Maurera: Kdo uvaří „miliardám” turistů z Číny nezapomenutelné pokrmy?

Slyšel jsem v radiu od nějaké expertky na turismus, že příští rok se chystá vycestovat a turisticky poznávat svět na 700 miliónů Číňanů. To číslo si vůbec nedokážu představit! Jen pro srovnání - v celé Evropě nás žije přes 750 milionů, a to jen ve východoevropské...

Na trhu snadno poznáte, kdo je lakomý, radí...

Nedávno jsem pozoroval na vesnickém...

Nemějte strach z číšníků, předejdete nevolnosti...

Když mi někdo nalévá sklenku moravského...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace