« »
Není banán, jako banán, říká Pavel Maurer - Foto: Fotobanka Pixabay

Není banán, jako banán, říká Pavel Maurer

Dříve luxusní pochoutka o Vánocích, dnes k mání i jako bio.

Poslechněte si

 
Javorový sirup přispívá k rovnováze střevní mikroflóry, posiluje imunitní systém, a tím potlačuje chronický zánět - Foto: Fotobanka Pixabay

Javorový sirup do čaje, dezertů i marinád

Toto zdravé sladidlo vás zbaví příčiny mnoha nemocí.

Poslechněte si

 
Hřebíček ulevuje od bolestí, potlačuje záněty a je to nejsilnější antioxidant - Foto: Fotobanka Pixabay

Bolí vás zuby? Začněte žvýkat hřebíček

Nezapomínejte na něj ani při vaření. Velmi prospívá zdraví.

Poslechněte si

 
Tradiční čínská medicína používá kardamom k léčbě bolestí žaludku, zácpy, průjmu a dalších zažívacích obtíží - Foto: Fotobanka Pixabay

Kardamom – starověká žvýkačka a protijed

Nebojte se používat toto voňavé koření, má léčivé účinky.

Poslechněte si

 

Soutěžní recept týdne

Postní kapr spojuje chuť pečené ryby s rybí polévkou. Recept odhalila Andrea Baranová

Jestli máte rádi pečeného kapra a zároveň rybí polévku, recept Andrey Baranové ze Starých Čívic je přímo pro vás. Kapr se plní zeleninovou nádivkou a peče se vcelku s máslem, čímž získá neopakovatelnou chuť. V době našich babiček byl postním jídlem.

Malá škola vaření, aneb jak na to

O jídle

Máme se bát kyseliny erukové v potravinách?

Posluchačka se doslechla, že není vhodné používat řepkový olej kvůli obsahu kyseliny erukové. Ráda by věděla, jestli je to pravda. A pokud ano, jak může tato látka škodit zdraví.

Není banán, jako banán, říká Pavel Maurer....

Banány jsou asi nejoblíbenější a nejprodávanější...

Nejlepším rodinným receptem roku 2017 je...

Naďa Konvalinková, Jaroslav Sapík a...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace