« »
Při nákupu vybírejte bylinky svěží tmavozelené barvy, listy by měly být pevné a křehké, nikoli zažloutlé - Foto: Fotobanka Pixabay

Afrodiziakum z Tisíce a jedné noci zlepší i trávení

Koriandr používejte nejen jako koření, ale i jako bylinku. Prospěje vám.

Poslechněte si

 
Skutečnou delikatesou jsou kousky jehněčího pozvolna dušené se zeleninou podle originálního anglického receptu - Foto: Fotobanka Pixabay

Nebojte se jehněčího, je to delikatesa

Zkuste tradiční anglický recept na dušené jehněčí nebo jarní pečeni.

Poslechněte si

 
jídlo

Jeruzalém a bio. Nové kuchařky

Pavel Maurer doporučuje nové kuchařské knihy, které ho okouzlily.

 
Jablečná bábovka

Jablečná bábovka

Dobrá a vláčná bábovka, co bude hned pryč.

Poslechněte si

 

Recept týdne

Mrkvový makovec plný zdravých surovin. Vláčný dezert upekla Romana Matýsová

V každé rodině mají oblíbené bábovky, buchty nebo koláče. Mrkvový makovec patří mezi populární moučníky u Romany Matýsové ze Zruče-Sence na Plzeňsku. Jde o vláčnou dobrotu, do které se přidává pomerančová šťáva, vločky a skořice. Výsledek stojí za to.

Malá škola vaření, aneb jak na to

O jídle

Delikatesy z jehněčího masa - anglické dušené jehněčí a francouzská jarní pečeně

Jehněčí maso od pradávna patřilo k oslavě jara a nového života. V současné době se ho ale u nás konzumuje pohříchu málo, což je velká škoda. Pokud budete mít možnost jehněčí maso koupit, neváhejte. Je to jemná, lehce stravitelná a přitom nutričně hodnotná...

Kuchařky, které okouzlily Pavla Maurera....

Čas od času vám doporučuji nějaké zajímavé...

Pavel Maurer: Chtěl bych ochutnat třeba...

Moc bych si přál, aby některý z našich...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace