« »
List a lodyhy petrželky významně redukují schopnost rakovinných buněk migrovat a tvořit metastázy - Foto: Fotobanka Pixabay

Petržel - používejte ji víc než jen jako ozdobu jídel

Obyčejná bylinka pomůže snížit riziko mnoha nemocí.

Poslechněte si

 
Hlavně se pořádně nacpat za co nejmenší peníz

Ve vlastní šťávě: Hodně jídla za málo peněz

Naší prioritou je, aby jídla bylo hodně a moc nestálo.

Poslechněte si

 
Vlašské ořechy

Maryščiny ořechové řezy

Vynikající dezert. Kdo ho ochutnal, chtěl recept.

Poslechněte si

 
Citron a citronová kůra (ilustrační foto) - Foto: Fotobanka Pixabay

Citron je skvělý podpůrný lék

Při horečce na něj ale zapomeňte!

Poslechněte si

 

Recept týdne

Hubovec z Krkonoš. Slaný houbový koláč s bůčkem připravila Vlasta Machačková

Není důležité, jestli budete tradičnímu krkonošskému receptu říkat hubovec nebo houbovec. Oba názvy ukrývají výborný recept z hub. Vlasta Machačková z Jablonce nad Jizerou ho připravuje především na Vánoce. Celá rodina pak jí hubovec přímo z pekáče.

Malá škola vaření, aneb jak na to

O jídle

Na české dálnici se slušně najíte jen výjimečně. Proč je to v Německu lepší?

Nedávno jsem si na tomto místě stýskal, že na dálnicích mezi Prahou a Budapeští jsem našel jen jediné místo, kde mi naservírovali normální vařené jídlo. Pochutnal jsem si na excelentním segedínu, moje žena měla řízek, syn smažák. Vše bylo čerstvé, polévka...

Jak burger okouzlil svět? Poznejte šťavnatou...

Kdo dal jako první plátek mletého hovězího...

Ve vlastní šťávě: Aby toho bylo hodně a...

Říká se, že nejlepší věci jsou zadarmo....

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace