« »
Javorový sirup přispívá k rovnováze střevní mikroflóry, posiluje imunitní systém, a tím potlačuje chronický zánět - Foto: Fotobanka Pixabay

Javorový sirup do čaje, dezertů i marinád

Toto zdravé sladidlo vás zbaví příčiny mnoha nemocí.

Poslechněte si

 
Není banán, jako banán, říká Pavel Maurer - Foto: Fotobanka Pixabay

Není banán, jako banán, říká Pavel Maurer

Dříve luxusní pochoutka o Vánocích, dnes k mání i jako bio.

Poslechněte si

 
Tradiční čínská medicína používá kardamom k léčbě bolestí žaludku, zácpy, průjmu a dalších zažívacích obtíží - Foto: Fotobanka Pixabay

Kardamom – starověká žvýkačka a protijed

Nebojte se používat toto voňavé koření, má léčivé účinky.

Poslechněte si

 
Hřebíček ulevuje od bolestí, potlačuje záněty a je to nejsilnější antioxidant - Foto: Fotobanka Pixabay

Bolí vás zuby? Začněte žvýkat hřebíček

Nezapomínejte na něj ani při vaření. Velmi prospívá zdraví.

Poslechněte si

 

Soutěžní recept týdne

Kančí hřbět na smetaně jako od babičky. Recept prozradila Veronika Bačkovská

Veronika Bačkovská z Hradce Králové vyrostla v hájence, se zvěřinou se proto setkávala od dětství. V soutěži Pochoutkový rok uvařila kančí hřbet na smetaně podle receptu, který zná od své babičky. Na samotné natáčení se jako věrná posluchačka rozhlasu vyloženě těšila.

Malá škola vaření, aneb jak na to

O jídle

Máme se bát kyseliny erukové v potravinách?

Posluchačka se doslechla, že není vhodné používat řepkový olej kvůli obsahu kyseliny erukové. Ráda by věděla, jestli je to pravda. A pokud ano, jak může tato látka škodit zdraví.

Není banán, jako banán, říká Pavel Maurer....

Banány jsou asi nejoblíbenější a nejprodávanější...

Nejlepším rodinným receptem roku 2017 je...

Naďa Konvalinková, Jaroslav Sapík a...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace