« »
Vařené brambory tvoří základ hnětky. - Foto: Kuba Jíra

Hnětka: tradiční jídlo ze Slovácka

Jednoduché bramborové jídlo, které vytvoříte i bez hnětení.

Poslechněte si

 
Vyvolávání trhovců patří ke koloritu káhirských ulic - Foto: Štěpán Macháček

Kdo je lakomý? Na trhu to snadno poznáte

Jak poznáte, kdo je lakomý, radí gastronaut Pavel Maurer.

Poslechněte si

 
Základem domácích zmrzlin jsou banány. K těm se pak přidávají další příchutě - Foto: Fotobanka Pixabay

9 receptů na zdravé domácí zmrzliny a nanuky

Ovocná, čokoládová, nefalšová pistáciová. Mlsejte bez výčitek.

Poslechněte si

 

Soutěžní recept týdne

Selská polévka na dlouhověkost. Valašskou kyselicu vylepšila Věra Burešová

Základem valašské kyselice je domácí kysané zelí spolu s dobře vyuzenou klobásou. Tradiční recept zná i Věra Burešová z Rackové u Zlína, která rodinný postup představila v soutěži Pochoutkový rok. Selskou polévku ale vylepšila ještě o trochu olivového oleje a oříšek bůvolího másla.

Malá škola vaření, aneb jak na to

O jídle

Glosa Pavla Maurera: Kdo uvaří „miliardám” turistů z Číny nezapomenutelné pokrmy?

Slyšel jsem v radiu od nějaké expertky na turismus, že příští rok se chystá vycestovat a turisticky poznávat svět na 700 miliónů Číňanů. To číslo si vůbec nedokážu představit! Jen pro srovnání - v celé Evropě nás žije přes 750 milionů, a to jen ve východoevropské...

Na trhu snadno poznáte, kdo je lakomý, radí...

Nedávno jsem pozoroval na vesnickém...

Nemějte strach z číšníků, předejdete nevolnosti...

Když mi někdo nalévá sklenku moravského...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace