« »
Tradiční čínská medicína používá kardamom k léčbě bolestí žaludku, zácpy, průjmu a dalších zažívacích obtíží - Foto: Fotobanka Pixabay

Kardamom – starověká žvýkačka a protijed

Nebojte se používat toto voňavé koření, má léčivé účinky.

Poslechněte si

 
Javorový sirup přispívá k rovnováze střevní mikroflóry, posiluje imunitní systém, a tím potlačuje chronický zánět - Foto: Fotobanka Pixabay

Javorový sirup do čaje, dezertů i marinád

Toto zdravé sladidlo vás zbaví příčiny mnoha nemocí.

Poslechněte si

 
Hřebíček ulevuje od bolestí, potlačuje záněty a je to nejsilnější antioxidant - Foto: Fotobanka Pixabay

Bolí vás zuby? Začněte žvýkat hřebíček

Nezapomínejte na něj ani při vaření. Velmi prospívá zdraví.

Poslechněte si

 
Není banán, jako banán, říká Pavel Maurer - Foto: Fotobanka Pixabay

Není banán, jako banán, říká Pavel Maurer

Dříve luxusní pochoutka o Vánocích, dnes k mání i jako bio.

Poslechněte si

 

Soutěžní recept týdne

Fazolová polévka pro lidi s náročnou prací. Sytou dobrotu připravila Pavla Šulcová

Sladkokyselá fazolová polévka ze Slovácka může nahradit hlavní jídlo, patří do ní totiž navíc domácí nudle. Vydatný recept předvedla v soutěži Pochoutkový rok Pavla Šulcová z Mariánských lázní.

Malá škola vaření, aneb jak na to

O jídle

Máme se bát kyseliny erukové v potravinách?

Posluchačka se doslechla, že není vhodné používat řepkový olej kvůli obsahu kyseliny erukové. Ráda by věděla, jestli je to pravda. A pokud ano, jak může tato látka škodit zdraví.

Není banán, jako banán, říká Pavel Maurer....

Banány jsou asi nejoblíbenější a nejprodávanější...

Nejlepším rodinným receptem roku 2017 je...

Naďa Konvalinková, Jaroslav Sapík a...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace