Do 15 minut

  • Bramborová kaše často zbývá, a může posloužit jako základ dalších jídel. - Foto: Patrik Rozehnal
    Recepty Apetýtu8. prosince  2017 v 10:30       

    Knedlíky plněné bramborovou kaší

    Odhadnout množství bramborové kaše pro určitý počet strávníků je zapeklitá věc. A protože se většina kuchařů a kuchařek razí zásadu “raději více než méně”, právě kaše často zbývá. Milada Fiedlerová z Prostějovska ale nabízí tip, jak tento častý přebytek...

     
  • V mystery likéru nesmí chybět pomeranče. (Ilustrační foto) - Foto: Martin Čuřík
    Recepty Apetýtu14. listopadu  2017 v 11:00       

    Mystery likér

    Receptů na domácí Mystery likér je spousta, třeba máte některý doma i vy. Rozhodně do něj patří pomeranče, citróny, cukr...

     
  • Je varmuža sladká nebo slaná kaše? To záleží na regionu, odkud recept pochází. - Foto:  pixabay.com
    Recepty Apetýtu30. října  2017 v 11:00       

    Varmuža na sladko i na slano

    Že je varmuža, či varmuže, kaše, možná víte. Recept na toto prastaré jídlo je ale velmi proměnlivý kraj od kraje. Zatímco...

     
  • Tohle jídlo není žádná věda, i když možná kombinace jablek a brambor překvapí. - Foto: Kuba Jíra
    Recepty Apetýtu24. října  2017 v 11:00       

    Rozcuchaná nevěsta

    Hlavními surovinami receptu od Anežky Ingrové ze Skoronic jsou brambory a jablka. Dnes si je možná umíme společně v jídle...

     
  • Kysané zelí je plné vitamínů, které zvlášť na podzim nutně potřebujeme. - Foto: Czech Specials
    Recepty Apetýtu21. října  2017 v 11:00       

    Vitaminový salát podle Zdeňka Junáka

    Ve čtvrtečních Srdcovkách Zdeňka Junáka posluchače zaujal moderátorův recept na výborný podzimní salát plný vitamínů. Pro...

     
  • Řídké těsto se kdysi nalévalo přímo na plotnu (ilustrační foto). - Foto: Martin Čuřík
    Recepty Apetýtu19. října  2017 v 11:00       

    Naléváky

    Starobylý a jednoduchý pokrm, který si Jiřina Pilátová pamatuje ze svého dětství v Žítkové. Řídké těsto se kdysi nalévalo...

     
  • Základ hnětky tvoří vařené brambory. - Foto: Kuba Jíra
    Recepty Apetýtu11. října  2017 v 11:00       

    Hnětka

    Název dnešního receptu by sice napovídal, že se k této dobrotě dopracujeme díky hnětení, je to ale mnohem jednoduší. Jde...

     
  • Brynza - Foto: Fotobanka Pixabay
    Recepty Apetýtu5. října  2017 v 11:00       

    Domikát

    Tato pastýřská polévka už hodně pamatuje – dostala se k nám už na konci 15.století spolu s valašskou kolonizací. Znají ji...

     
  • Ilustrační foto - Foto: Stanislava Brádlová
    Nepřehlédněte4. října  2017 v 09:00        

    Netradiční tvarožník vhodný i pro bezlepkovou dietu

    „Mám bezlepkovou dietu, ale pro širokou rodinu musím péct jako o život. Moji synové, manžel i vnoučata milují prostě sladké....

     
  • Keksy jsou rychle hotové. (ilustrační foto) - Foto: Fotobanka Pixabay
    Recepty Apetýtu28. září  2017 v 11:00       

    Máslové keksy

    Jednoduché a přitom chutné keksy peče Zita Baťková z Kostic.

     
    První  |  Předchozí
Stránka 1  z celkem  15
Další  |  Poslední

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace