15 až 60 minut

  • Kakaové půlměsíce - Foto:  Český rozhlas
    Recepty Apetýtu6. prosince  2017 v 10:10       

    VIDEORECEPT: Kakaové půlměsíce

    Rádi si každý rok přidáte k vyzkoušeným receptům jeden nový? Pokud hledáte adepta pro letošek, máme pro vás tip. Kakaové půlměsíce nejsou nijak složité, hotové je máte za chvilku a určitě si je všichni oblíbí. Navíc jsme pro vás připravili podrobný videonávod,...

     
  • Špenát je zapotřebí rozmrazit a podusit - Foto: Patrik Rozehnal
    Recepty Apetýtu6. prosince  2017 v 11:00       

    Sýrová žemlovka se špenátem

    Recept, který z besedy v Prostějově přivezli Jaromír Ostrý s Jiřím Kokmotosem. Autorovi velice děkujeme, i když bohužel...

     
  • Základem bílkového chlebíčku je pořádně pevný sníh - Foto: Martin Čuřík
    Recepty Apetýtu5. prosince  2017 v 11:00       

    Výborný bílkový chlebíček

    Při vánočním pečení, nebo například přípravě domácího vaječného koňaku, se může snadno stát, že zbudou vaječné bílky. Jitka...

     
  • Plát těsta se ještě před upečením potírá ledovou polevou. - Foto: Kuba Jíra
    Recepty Apetýtu4. prosince  2017 v 11:00       

    Pařížské štangličky

    Paní Anežka Chlupová ze Suchého u Boskovic na tento recept nedá dopustit. Recept nesoucí jméno francouzské metropole získala...

     
  • Z těsta se tvoří malé kuličky s důlkem. Ten můžete po upečení naplnit třeba zavařeninou nebo polevou. (Ilustrační foto) - Foto: Zuzana Plíšková
    Recepty Apetýtu1. prosince  2017 v 11:00       

    Křehké sádlové cukroví

    Tímto receptem můžete rozšířit svůj vánoční repertoár. Jeho výhodou je, že nepotřebujete těsto rozvalovat ani vykrajovat....

     
  • Škvarky je zapotřebí na jemno namlít. - Foto: Ladislav Bába
    Recepty Apetýtu30. listopadu  2017 v 11:00       

    Cukrovinky škvarkové

    Tento recept je z knížky Cukrovinky, která vyšla roku 1934 a sestavila ji paní Olga Rozmarová. Je to jeden z těch receptů,...

     
  • Vánoce bez perníčků si mnozí z nás nedovedou představit. (ilustrační foto) - Foto:  germanka,  pixabay.com
    Recepty Apetýtu29. listopadu  2017 v 11:00       

    Perníčky tety Pepy

    Recept z Apetýtového archivu je zajímavý nejen použitím sádla do perníkového těsta, ale i použitím dvou druhů polevy. Jen...

     
  • Je jen na vás, jak kynuté těsto na koláče naplníte a vytvarujete (ilustrační foto) - Foto: Lenka Šustrová
    Recepty Apetýtu28. listopadu  2017 v 11:00       

    Těsto na koláče a táče

    Marcela Nováková poslala z Valašska recept na základní těsto na koláče a táče, podle kterého peče s úspěchem už léta. Rostlinný...

     
  • Svatební rohlíčky se pečou ve formičkách - Foto: Dáša Kubíková
    Recepty Apetýtu27. listopadu  2017 v 11:00       

    Sádlové svatební rohlíčky

    Na křehoučké pečivo od Jiřiny Křemečkové z Osvětiman budete potřebovat formičky na rohlíčky, které se nejspíš už stejně...

     
  • Kapusta je hlavní surovinou na caldo verde. - Foto: Jitka Slezáková
    Recepty Apetýtu24. listopadu  2017 v 11:00       

    Caldo verde

    V překladu znamená caldo verde zelený vývar, což už předznamenává jeho základní surovinu - kapustu, přesněji řečeno kadeřávek....

     
Stránka 2  z celkem  85
Další  |  Poslední

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace