15 až 60 minut

  • Tapiocu není vůbec těžké sehnat (ilustrační foto) - Foto: en.wikipedia.org
    Recepty Apetýtu22. listopadu  2017 v 11:00       

    Asijský tapiocový pudink

    Původně vietnamský dezert jehož základem je tapioca. Tedy perličky, které koupíte třeba ve zdravé výživě a možná už je sami dobře znáte z různých pudinků. Doporučuje se nechat je dopředu alespoň hodinu namáčet ve vodě, případně nechat je v ní celou noc....

     
  • Do polévky se dávalo, co dům dal. - Foto: Petr Jindra
    Recepty Apetýtu21. listopadu  2017 v 11:00       

    Toskánská aquacotta

    Přeložíme-li jméno aquacotta z italštiny, dostaneme výraz vařená voda, což opravdu nezní moc lákavě. Každopádně to není...

     
  • Žlutý hrách - Foto:  PDPics
    Recepty Apetýtu20. listopadu  2017 v 11:00       

    Skandinávská hrachová polévka

    Tato polévka se třeba ve Švédsku objevuje tradičně na stolech ve čtvrtek, protože bývala takovou přípravou na páteční půst....

     
  • Tyčinky můžete posypat kmínem nebo sýrem, podle chuti. (Ilustrační foto). - Foto: Dáša Kubíková
    Recepty Apetýtu16. listopadu  2017 v 11:00       

    Slané tyčinky

    Pokud si chcete vyzkoušet opravdu poctivý recept a nekupovat listové těsto v obchodě, určitě vyzkoušejte recept od Marie...

     
  • Netradiční moučník má hned dvě náplně (ilustrační foto) - Foto: Martin Čuřík
    Recepty Apetýtu13. listopadu  2017 v 11:00       

    Izidor z Konic

    V říjnové gastroabecedě zůstalo volné písmenko I, protože Zuzka Plíšková recept začínající na toto písmeno nenašla. Zapojila...

     
  • Dobře zvažte volbu příchuti, protože ve výsledku je mírně cítit. - Foto: Jolana Nováková
    Recepty Apetýtu10. listopadu  2017 v 11:00       

    Limonádové řezy

    Jana Marková z Moravské Třebové si vlastní knížku recept vede už skoro padesát let. Mezi prvními tam přibývaly recepty...

     
  • Pletýnky můžete posypat kmínem nebo mákem. (Ilustrační foto) - Foto: Jiřina Mužíková
    Recepty Apetýtu9. listopadu  2017 v 11:00       

    Lochovské pletenky

    Recept, jak název napovídá, nepochází z Moravy, ale už dlouho je tu doma. Pečou podle něj Helena a Milan Lučanovi z Přerova,...

     
  • Koblížky místo naplnění obalte v moučkovém cukru. (Ilustrační foto). - Foto: Fotobanka Pixabay
    Recepty Apetýtu8. listopadu  2017 v 11:00       

    Tvarohové koblihy bez kynutí

    Recept od Anny Skořepové z Hrušovan nad Jevišovkou se od obvyklých receptů na koblihy zásadně liší: nejsou k němu totiž...

     
  • Kuře je nejprve potřeba vykostit. - Foto: Michal Plšek
    Recepty Apetýtu7. listopadu  2017 v 11:00       

    Kuře á la Dočolomanský

    Příští rok tomu bude 10 let, kdy nás navždy opustil známý slovenský herec Michal Dočolomanský. Připomenout si ho můžeme...

     
  • Na tým Pochoutkového roku čekala i bábovka - Foto: Martin Čuřík
    Recepty Apetýtu6. listopadu  2017 v 11:00       

    Dvoubarevná bábovka

    Recept od věrné posluchačky ze Staroviček už hodně pamatuje a původně pochází ze Slovenska.

     
Stránka 3  z celkem  85
Další  |  Poslední

Podmínky užití | English
© 1997-2019 Český rozhlas