Snadné

  • Lejanec je vlastně koláč z řídkého těsta s drobenkou - Foto: Patrik Rozehnal
    Recepty Apetýtu17. října  2017 v 11:00       

    Lejanec

    Tento recept většinou najdete v kuchařkách pod názvem ovocný táč, nebo jednoduše koláč s drobenkou. Zásadní rozdíl je ale v tom, že těsto, ač je kynuté, se nerozvaluje na plech, ale musí být řídké. Receptů na podobné téma je mnoho, my jsme vybrali ten...

     
  • Škvarky jsou základní surovinou na krajance. - Foto: Ladislav Bába
    Recepty Apetýtu16. října  2017 v 11:00       

    Krajance

    Tyto slané buchty jsou jednoduché a poměrně laciné. Dříve se hodně pekly hlavně proto, že jsou vydatné a dlouho vydrží....

     
  • Švestkový jahelník - Foto: Andrea Zahradníková
    Recepty Apetýtu13. října  2017 v 11:00       

    Jáhelník

    Na tuhle tradiční pochoutku vám stačí jen pár ingrediencí a hlavně žádná mouka. Pokud se tedy musíte nebo chcete vyhýbat...

     
  • Do chabašťové polévky nepatří chrastí, ale zelí. - Foto: Martin Čuřík
    Recepty Apetýtu12. října  2017 v 11:00       

    Valašská chabašťová polévka

    Chabaští je něco, co běžně do kuchyně nepatří: křoví nebo chrastí. To do polévky samozřejmě dávat nebudeme, ale najemno...

     
  • Základ fanfúchu tvoří rohlíky, vejce a mléko. - Foto: Martin Čuřík
    Recepty Apetýtu9. října  2017 v 11:00       

    Fanfúch

    Fanfúch známý hlavně na Hodonínsku a je to něco jako nádivka. Recept máme díky paní Libuši Šrahulkové z Milotic. I když...

     
  • Sušené švestky jsou hlavní ingrediencí omáčky. - Foto: David Pacey Flickr CC BY 2.0
    Recepty Apetýtu4. října  2017 v 11:00       

    Černá omáčka rodiny Dunděrovy

    Recept na starobylé vánoční jídlo pamatuje už sto let. Alespoň to tvrdí Martina Lichtenberger rozená Dunděrová, která nám...

     
  • Palačinky (ilustrační foto) - Foto:  Loyna
    Recepty Apetýtu6. června  2016 v 11:00        

    Zapečené palačinky

    Zdají se vám palačinky jako dezert příliš obyčejné? Tímhle receptem od Zuzky Plíškové je pozdvihnete na vyšší úroveň.

     
  • Místo trojobalu těstíčko? Proč ne. - Foto: Fotobanka Pixabay
    Recepty Apetýtu29. září  2017 v 11:00       

    Řízky v těstíčku

    Řízek v příjemně kořeněném těstíčku místo klasického trojobalu? Rozhodně recept Jitky Bílené z Brna vyzkoušejte, jde o velmi...

     
  • Keksy jsou rychle hotové. (ilustrační foto) - Foto: Fotobanka Pixabay
    Recepty Apetýtu28. září  2017 v 11:00       

    Máslové keksy

    Jednoduché a přitom chutné keksy peče Zita Baťková z Kostic.

     
  • Topinky slouží jako podklad pod báječnou směs. - Foto:  Geolina163, Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported
    Recepty Apetýtu25. září  2017 v 11:00       

    Vinařský chléb

    I když v názvu dnešního receptu se o chlebu mluví, žádné kouzlení s kváskem nečekejte. Jde totiž o chléb obložený - tedy...

     
    První  |  Předchozí
Stránka 1  z celkem  52
Další  |  Poslední

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace