Středně obtížné

  • Kuře je nejprve potřeba vykostit. - Foto: Michal Plšek
    Recepty Apetýtu7. listopadu  2017 v 11:00       

    Kuře á la Dočolomanský

    Příští rok tomu bude 10 let, kdy nás navždy opustil známý slovenský herec Michal Dočolomanský. Připomenout si ho můžeme nejen desítkami filmů, ale dokonce i přinejmenším jedním kuchařským počinem. Recept nám poslala Jarmila Jakšíková z Podolí u Uherského...

     
  • Základ těsta tvoří nastrouhaná mrkev. (Ilustrační foto) - Foto: Martin Čuřík
    Recepty Apetýtu2. listopadu  2017 v 11:00       

    Mrkvové rohlíčky

    Pro ty, kterým nevadí pracnější příprava, máme dnes recept od Anny Škvařilové z Říčan. Jablka a mrkev spolu skvěle ladí,...

     
  • Moravský vrabec - Foto: Dagmar Cestrová
    Recepty Apetýtu18. října  2017 v 11:00       

    Moravský vrabec s knedlíkem a se zelím

    Jedno z nejklasičtějších jídel napříč regiony, i když název ho zařazuje přímo na Moravu. Vepřové kousky často kromě knedlíků...

     
  • Těsto je třeba propracovat v míse tak, aby nelepilo. - Foto: Vladimír Malošík
    Recepty Apetýtu10. října  2017 v 11:00       

    Jablkové kule

    Předpis na jablkové kule od Boženy Filákové ze Slavičína vystačí přibližně na 48 kusů. Její maminka je dělávala ze švestek,...

     
  • Kvásek připravíme z vlažného mléka a droždí - Foto: Martin Čuřík
    Recepty Apetýtu6. října  2017 v 11:00       

    Hertepláky

    Recept od Jitky Kratochvílkové z Dambořic sice názvem připomíná tradiční ertepláky (někde i přesňáky či laty), které mívají...

     
  • Báleše mají nejčastěji podobu kynutých vdolků. - Foto: Pavel Halla
    Recepty Apetýtu3. října  2017 v 11:00       

    Slané báleše plněné masem

    Dříve se tyto kynuté vdolky dělaly nejčastěji přímo na plotně. Jíst se dají jen pomaštěné, nejčastěji ale potřené povidly...

     
  • Mleté i sekané ořechy tvoří základ nádivky i polevy. - Foto: Martin Čuřík
    Recepty Apetýtu26. září  2017 v 11:00       

    Ořechové řezy

    Anežka Chlupová ze Suchého u Boskovic peče se sestrou tyto řezy už od roku 1977. Jejich maminka recept přivezla z rekreace,...

     
  • Holoubátka dnes jen těžko koupíte. Ale podle receptu paní Vlasty můžete připravit třeba takzvané baby kuřátko. - Foto: Patrik Rozehnal
    Recepty Apetýtu21. září  2017 v 11:00       

    Nadívaná holoubátka

    Vlasta Fiedorová z Jalubí poslala tento recept Zuzce Plíškové do její sbírky starých receptů. Celý život bydlí na vesnici...

     
  • Do těsta je třeba oddělit žloutky od bílků. - Foto: Martin Čuřík
    Recepty Apetýtu8. září  2017 v 11:00       

    Ořechové řezy s karamelem

    Tento recept si přinesla maminka paní Drahomíry z Brna znemocnice od spolupacientky. Tento moučník se u nich doma peče při...

     
  • Pokud byste rádi obvykle používané lístkové těsto vyměnili za jiné, určitě vyzkoušejte tento recept! - Foto: Patrik Rozehnal
    Recepty Apetýtu6. září  2017 v 11:00       

    Potopený štrúdl

    Karla Lierová z Uherského Hradiště pracovala před důchodem jako ředitelka mateřské školky. A právě kuchařka z mateřinky...

     
Stránka 2  z celkem  39
Další  |  Poslední

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas