VIDEO: Prokletí sparťanských hokejistů prodloužil Třinec. Jak Oceláři otočili rozhodující semifinále?

15. duben 2024

V sobotním 7. semifinále hokejové extraligy dělila Spartu jedna minuta od postupu. Jenže v čase 59:05 nechala Třinec vyrovnat na 2:2. Oceláři hráli přesilovku, k tomu odvolali brankáře a navíc obránce Sparty Aaron Irving zůstal po jednom ze soubojů ležet na ledě. Byl zákrok na něj za hranicí pravidel, nebo si zkoušel zbytečně vymodlit faul? Spornou situaci na Radiožurnálu Sport rozebereme v úterní Čisté hře Martina Procházky.

Svěřenci kouče Zdeňka Motáka, který již loni dovedl Slezany k titulu, v sobotu po gólech Jakuba Krejčíka dvakrát prohrávali. V závěru základní hrací doby je necelých 55 sekund před koncem zachránil v přesilovce při hře bez gólmana Marko Daňo.

Sedmizápasové bitvy

Třinec vyhrál patnáctou sérii play-off po sobě, již ve čtvrtfinále proti Českým Budějovicím to bylo po sedmi zápasech, a bude hrát šesté finále za sebou. Oceláři mohou dál snít o pátém titulu v řadě. Finále začne v úterý od 18 hodin v Pardubicích, které postoupily přes Litvínov po výsledku 4:0 na zápasy.

Nervydrásající koncovku sedmého semifinálového duelu rozebere olympijský vítěz Martin Procházka v pořadu Čistá hra v úterý od 10 hodin na Radiožurnálu Sport.

autoři: Petr Tomášek , Radiožurnál Sport , rej

Související

Sledujte nás