Vlkův sen o cestě na Měsíc. Rozhlasový muzikál pro děti o hledání vlastní identity

21. duben 2024

Pohádkový muzikál ze světa, kde se tolerují jen „správné“ myšlenky. Vládne v něm Karkule, která pomocí svého přístroje Mrakofuku vyhání dětem z hlavy všechno, co tam nepatří. V hlavních rolích uslyšíte Jana Hofmana, Antonii Formanovou, Janu Strykovou a další.

Účinkují: Jan Hofman, Antonie Formanová, Natália Drabiščáková, Jana Stryková, Jakub Albrecht, Petr Gelnar, Lubor Šplíchal, Kamila Špráchalová, Dita Kaplanová, Barbora Váchová, Adam Ernest, Marek Frňka, Barbora Poláchová, Jan Vondráček, Ráchel Gojdová, Kateřina Kašparová, Julie Součková, František Souček, Mikuláš Převrátil, Viktor Čičvák, Kateřina Pušová, Jan Juránek, Nikolas Nazaraga, Tereza Hudská a Anastázie Landová
Napsal: David Košťák
Dramaturgie: Lenka Veverková
Hudba: Jakub König
Režie: Josef Kačmarčík
Natočeno: v roce 2022

Johny má pocit, že se narodil do špatného těla. Vypadá jako kluk, ale cítí se jako vlk. Být sám sebou však není možné. Ve škole se mu posmívají, doma by ho nejraději odvedli do Mrakofuku, aby mu tyhle myšlenky vyhnali z hlavy. Zdá se, že nejjednodušší by bylo odletět na Měsíc. Jedině tam se nemusíte stydět za to, kým doopravdy jste…

Muzikál Davida Košťáka hledá odpověď na otázky, které si klade každý, kdo si připadá odlišný a nenaplňuje očekávání ostatních: Jak svému okolí vysvětlit, že jsem jiný/jiná? Proč mě doma nepřijímají takového/takovou, jaký/jaká jsem? Proč mě všichni chtějí měnit? Jak zůstat sám sebou?

Další hry, četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.