Čtvrtletník posluchačů a příznivců stanice Vltava 1/2016

1. červen 2016

Stahujte v pdf.

Milí posluchači a členové Klubu Vltava,

na Vltavě jsme opatrní s dramaturgií ve stylu „hrajeme k narozeninám“. Nějaké to výročí připadá skoro na každý den v roce a je pak těžké rozhodnout, kdo má na oslavy nárok a kdo ne, a zejména se na tom neshodneme se samotnými oslavenci. Během tohoto jara nás ale čekají výročí neopominutelná.

K Shakespearovi je připraven velký cyklus jeho her, který vyvrcholí premiérou Snu noci svatojánské. V den jeho narozenin také chystáme setkání v Praze na piazzettě Národního divadla. Do Shakespearova stínu se nesmí dostat ani Cervantes, jemuž věnujeme sobotní Víkendovou přílohu. Poslechneme si nejlepší dirigentské nahrávky kulatě jubilujícího Jiřího Bělohlávka a pěkných pár svíčiček plápolá i na narozeninovém dortu Dětského pěveckého sboru Českého rozhlasu. Ať je vám Vltava, milí posluchači, společníkem ve dnech slavnostních i všedních.

Lukáš Hurník

Stahujte ve formátu pdf.

autor: ČRo Vltava
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.