Andrea Hanáčková, dokumentarista a pedagožka FF UP v Olomouci

24. únor 2017

Žánrologie a naratologie v médiích, rozhlasová adaptace, rozhlasová publicistická tvorba, rozhlasová kritika, rozhlasová fikční tvorba, praktická rozhlasová tvorba, mezioborové vazby rozhlasu s divadlem, divadelní teorie, historie světového divadla 20. století, alternativní divadlo.

Hosté Telefonotéky, na které se můžete těšit.

Těmito tematickými okruhy vymezuje doktorka Andrea Hanáčková svůj obor, který na Filozofické fakultě Univerzity Palackého vyučuje. Počínaje zářím 2017 mění název na Televizní a rozhlasová studia.

„Má to být specificky pojatá výuka zaměřená na mediální teorii i praxi. Rádi bychom, aby naši studenti byli dramaturgy, redaktory, editory, ale i řediteli jak velkých mediálních domů, tak těch komunitních,“ říká rodačka z Chropyně, velká milovnice knížek, rozhlasu a divadla, které od malička hrávala. „Dnes k tomu vedu své děti doma. Nastudujeme si představení a celá rodina tím žijeme,“ dodává k tomu Andrea Hanáčková.

Absolvovala Střední knihovnickou školu v Brně a FF MU pod vedením doc. Evy Stehlíkové a Bořivoje Srby, na jejichž přednášky dodnes vzpomíná: „Byli to lidé, kteří mě velmi ovlivnili v mém budoucím životním směřování. Díky nim jsem dnes v Olomouci, kterou mám moc ráda a kde si plním své životní sny.“

V pořadu zazněly také ukázky ze studentských prací vysílaných v rádiu Univerzity Palackého UP air.

Čtěte také: Archiv odvysílaných dílů Telefonotéky.

autor: Michal Bureš
Spustit audio