Eva Šeinerová - osobnost dětského a mládežnického sborového zpěvu, zakladatelka a umělecká vedoucí dětského sboru Permoník

19. únor 2016

Eva Šeinerová, zakladatelka známého karvinského Sborového studia Permoník, je uznávanou osobností dětského a mládežnického sborového zpěvu.

Hosté Telefonotéky, na které se můžete těšit.

Koncertní sbor pod jejím vedením prezentuje české sborové umění na koncertech, festivalech a soutěžích doma i v zahraničí. Pečlivou dramaturgií repertoáru vede Eva Šeinerová členy sboru k pochopení různosti žánrů i slohových období.

Aktivním přístupem k tvorbě našich současných autorů výrazně prohloubila spolupráci mezi sborem a samotnými skladateli (J. Jirásek, J. Vičar...) a interpretací české soudobé hudby pak okouzluje laickou i odbornou veřejnost.

Pod jejím vedením ale navázal sbor vztah i se zahraničními tvůrci (O. Ben-Amots, P. Salerni...) a orchestry všech typů od cimbálovek po symfonická tělesa.

Evu Šeinerovou jsme přivítali společně s hlasovou pedagožkou koncertního sboru Martinou Juríkovou v ostravském studiu Telefonotéky.

Čtěte také: Archiv odvysílaných dílů Telefonotéky.

autor: ele
Spustit audio