Lea Vítková - sólistka opery Moravského divadla v Olomouci

27. květen 2016

Jihlavská rodačka, absolventka bratislavské VŠMU, od roku 2000 působící v Moravském divadle Olomouc. Sešli jsme se ve Studiu 1 olomouckého rozhlasu.

Hosté Telefonotéky, na které se můžete těšit.

Za účasti publika jsme si povídali o operním zpěvu i o životě. Lea Vítková, která zazpívala árie z Verdiho, Pucciniho, Dvořákových a dalších oper, považuje za nejpodstatnější mít kolem sebe dobré a inspirativní kolegy.

V Moravském divadle jsem moc spokojená, právě připravujeme nastudování Mozartovy Kouzelné flétny, která bude mít premiéru 10. června 2016. Je tady výborný kolektiv a dostávám tu hodně krásných pěveckých příležitostí.

Za své výkony byla Lea Vítková několikrát navržena v širší nominaci na Ceny Thálie. Krom účinkování v divadle Lea Vítková učí na Kroměřížské konzervatoři Pavla Josefa Vejvanovského. „Moc ráda vzpomínám na své učitele z Jihlavy i z Bratislavy, velmi mě ovlivnili. Můj nynější úspěch patří i jim. Svou pedagogickou činností chci splatit závazek, který vůči nim cítím.“

V pořadu zazněly také cenné nahrávky z olomoucké hudební fonotéky zachycující operní výkony předchůdců Ley Vítkové na olomoucké scéně.

Čtěte také: Archiv odvysílaných dílů Telefonotéky.

autor: Michal Bureš
Spustit audio