Martin Krafl - jeho jméno je preciznost

13. únor 2017

Přišel do studia perfektně oblečen, se skvělým a později ozřejmeným výběrem hudby a dokonale připraven. Ideální host, takový, jakého si přeji snad všichni moderátoři.

Hosté Telefonotéky, na které se můžete těšit.

Byl první, kdo při své práci na Hradě, u prezidenta Havla, začal pracovat s maily v době, kdy internet začínal. Byl první, kdo diváky ve své další funkci mluvčího České televize seznámil se zákulisím výroby, zázemím a nekonečnými chodbami Kavčích hor. Když se hlásil na post ředitele Českého centra v Berlíně nebo Vídni, naučil se nejen perfektně německy, ale všechny dostupné dialekty tohoto jazyka z různých částí obou zemí.

Každý týden telefonicky seznamuje posluchače Mozaiky s děním ve Vídni, kde pracuje jako ředitel Českého centra. Informuje nejen o tom, co dělá v této funkci, ale dává přehled, co Vídeň i další rakouská města nabízejí návštěvníkům. Přitom se nechlubí, jen věcně pojmenovává. Zajímavě. Je to precizionista, což je zcela zřejmé při poslechu a ještě víc i při souběžném sledování kamery ve studiu.

Ani jednou se nejen nepodíval do papíru, ale jako snad jediný můj dosavadní host se nikdy nedíval stranou. Martin Krafl je velmi zajímavá osobnost. Zda i pro vás, posuďte při sledování záznamu rozhovoru na webu Vltavy. Přijemný poslech!

Čtěte také: Archiv odvysílaných dílů Telefonotéky.

autor: Otakar Svoboda
Spustit audio