Milada Cholujová, zakladatelka Nadačního fondu Harmonie

25. červen 2015

Milada Cholujová je charismatická dáma - dlouholetá novinářka a zakladatelka fondu Harmonie.

Hosté Telefonotéky, na které se můžete těšit.

Pracovala v zahraničním vysílání Českého rozhlasu, kde se svým absolutoriem anglistiky a bohemistiky na UK v Praze připravovala a natáčela rozhovory se známými osobnostmi klasické i populární hudby, dramatického a výtvarného umění a filmu.

Před jejím rozhlasovým mikrofonem se objevili např. klavíristé John Lill nebo Garrick Ohlsson, houslista Josef Suk, dirigenti Václav Neumann nebo Neville Marriner; nechyběli ani Barbra Streisand, Ray Charles, Johny Cash nebo Elton John ad.

Milada Cholujová působila rovněž jako ředitelka pražských poboček mezinárodních novinářských organizací - CDC ( Citizens´ Democracy Corps se sídlem ve Washingtonu DC) a CNŽ ( Centrum nezávislé žurnalistiky se sídlem v New York Times), které připravovaly rozsáhlé vzdělávací programy v České republice.

Nadační fond Harmonie, k němuž našla inspiraci v proslulém venezuelském vzdělávacím projektu El Sistema, zaměřeném na děti ulice a jejich hudební (a nejen hudební vzdělání) založila na podzim roku 2009. Spolupracuje s celou řadou profesionálních hudebníků a především s dětmi a učiteli Základní školy v ulici Kořenského na Praze 5.

Jak tato nadace funguje a co je v Čechách jejím hlavním cílem? – neboli: potřebuje naše společnost hudbu? To jsou otázky, na které jsme se pokusili odpovědět.

Archiv odvysílaných pořadů.

Spustit audio