Euro Jazz a Vltava na Dni otevřených dveří Českého rozhlasu

9. červen 2011

Český rozhlas i letos otevře své dveře v komplexu budov Vinohradská – Římská v Praze 2 v sobotu 11. června od 9.00 do 18.00 hodin.

Euro Jazz a Český rozhlas 3 – Vltava nabízí tento program:

Dopoledne Projekce jazzových video dokumentů z produkce Českého rozhlasu 3 Vltava:

02149061.jpeg

1) Electric Jazz Speciál. Záznam hudebního experimentu, při kterém se v pražském klubu Jazz Dock sešlo před kamerami šest hudebníků (5 jazzmanů a 1 DJ), aby zjistili, co jsou schopni bez přípravy improvizovaně předvést na pódiu. Z asi tříhodinového jam session, kdy se někteří hudebníci nikdy před akcí neviděli, vznikl hodinový záznam.

2) Tiburtina Ensemble & David Dorůžka Trio. Festival Concentus Moraviae 2010 byl mimořádný svým dramaturgickým záměrem. Před hudebníky z na první pohled naprosto neslučitelných hudebních oblastí, barokní či středověké hudby na straně jedné a jazzu na straně druhé, byl postaven úkol společně zahrát. Příklad toho, jak se s celou věcí vypořádali, uslyšíte a uvidíte ve filmu pořízeném v Bystřici nad Pernštejnem.

01104282.jpeg

3) Prezentace internetového rádia Euro Jazz, které vzniklo letos v lednu.

4) Projekce fotografií z jazzových koncertů.

Odpoledne Projekce jazzových video dokumentů z produkce Českého rozhlasu 3.

16:00 – 18:00 Libor Šmoldas & Zeurítia Komorní koncert dua výtečného českého kytaristy Libora Šmoldase spolu se zpěvačkou Zeurítou, s níž loni vydal desku s americkými jazzmany Samem Yahelem, Jeffem Ballardem a Georgem Mrazem. Šmoldasova skladba Brazilian Impressions byla minulý týden oceněna druhým místem v evropské soutěži mladých skladatelů Gramodeska.

02354163.jpeg

Po celý den bude otevřena prodejna Radioservisu na Vinohradské 12.

Vstup na prohlídku je z Římské ulice 13, Praha 2. Časové vstupenky si mohou návštěvníci předem objednat na telefonním čísle 221 551 322. Další informace jsou k dispozici na webu rozhlas.cz.

autor: ČRo Vltava
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.