Jazzcafé - Aleš Benda zve na koncerty

10. září 2014

Ve středu 10. září se pro jazzové příznivce poprvé po prázdninách otevřou dveře vltavského Jazzcafé. Na začátku sezóny 2014/2015 tam zahrají a zazpívají někteří významní i méně známí hosté, jejichž jména se objeví na podzimních plakátech. Malou hudební ochutnávkou se pokusíme upoutat pozornost potenciálních návštěvníků koncertů a festivalů, které se uskuteční v nejbližších týdnech a měsících.

Od 16. do 18. října se bude konat 31. Československý jazzový festival v Přerově, jehož předchůdce pod názvem Československý amatérský jazzový festival (ČAJF) vznikl už v roce 1966. Na této tradiční akci se českým posluchačům poprvé představí kanadská zpívající pianistka Laila Biali, jež si pro návštěvníky Jazzcafé připravila písničku Woodstock. Ve městě nad Bečvou letos opět přivítají české, slovenské i zahraniční jazzmany, mezi nimiž budou např. kapela J.A.R., Big Band Letní jazzové dílny Karla Velebného, Nikolaj Nikitin Q a Michael „Patches“ Stewart, Rodney Whitaker & Soul-R Energy nebo Roy Hargrove, jenž se svým kvintetem zahraje v jazzovém podvečeru skladbu Strasbourg - St. Denis.

V listopadu se uskuteční v Národním domě na Vinohradech 17. Festival swingové hudby, na který pozve posluchače altsaxofonistka Grace Kelly nahrávkou evergreenu I’ll Remember April.

Už 20. září se do Prahy vrátí nestárnoucí pěvecká hvězda Tony Bennett, jenž pošle do Jazzcafé vizitku v podobě písniček Out Of This World a Tangerine a po nich přidá svůj životní hit I Left My Heart In San Francisco.

O hudební finále se v Jazzcafé postará big band Clayton-Hamilton Jazz Orchestra, na jehož vystoupení se můžeme těšit 15. listopadu v Přerově. Před tím ale bude návštěvníkům Jazzcafé položena otázka. Kdo na ni nejrychleji a správně odpoví, vyhraje jazzové CD.

Tony Bennett, který vystoupí 20. září v Praze, a jeho legendární duet s Amy Winehouse:
autor: Aleš Benda
Spustit audio