Jazzcafé - Čtenářská anketa Down Beatu

25. listopad 2015

Díky moderním technologiím vychází digitální vydání prosincového čísla Down Beatu už v listopadu. S měsíčním předstihem jsou tak známy výsledky letošní čtenářské ankety, jejíž nejvýznamnější laureáti připraví hudební program pro hosty druhého listopadového Jazzcafé.

V úvodu se představí vítězný big band Jazz at Lincoln Center Orchestra, který pod uměleckým dohledem vítězného trumpetisty Wyntona Marsalise zahraje z alba Live in Cuba skladbu Bearden věnovánou památce malíře a spisovatele jménem Romare Bearden. Po velkokapelovém úvodu se dostaví „Jazzman roku“. Pianista Chick Corea se za přízeň fanoušků odmění sólovým provedením standardu Blue Monk a poté přidá nahrávku Hendersonovy skladby Recorda Me z „Alba roku“, kterým se stalo trojcédéčko Trilogy. Do „Síně slávy“ uvedli letos čtenáři Down Beatu žijící pěveckou legendu. Devětaosmdesátiletý Tony Bennett podtrhl oprávněnost své inaugurace novým albem Look For a Slver Lining, na které za doprovodu tria pianisty Billa Charlapa nazpíval evergreeny Jeroma Kerna. Z této novinky nabídne návštěvníkům Jazzcafé písně I’m Old Fashioned a They Didn’t Believe Me. V kategorii „Kapela roku“ získala v prosincové anketě Down Beatu nejvíce hlasů skupina Snarky Puppy, která se v říjnu poprvé představila i českým fanouškům. Vítězný kolektiv obohatí hudební menu Jazzcafé nahrávkou skladby Tio Macaco.

V závěru se na virtuální pódium vrátí vítězný big band Jazz at Lincoln Center Orchestra, který hudební program Jazzcafé ukončí skladbou Duka Ellingtona Limbo Jazz. Před tím ale bude hostům položena kontrolní otázka. Posluchači, kteří na ni pošlou esemeskou na číslo 736 304 030 druhou a třetí správnou odpověď, vyhrají jazzové CD a výtisk časopisu Xantypa.

Tony Bennett zpívá Look For the Silver Lining:
autor: Aleš Benda
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka