Leonard Cohen ve světě jazzu a soutěž o CD

14. prosinec 2016

Na začátku listopadu se vydal na svou poslední cestu kanadský skladatel, básník, spisovatel, malíř a písničkář Leonard Cohen, jehož introvertní broukání neuniklo ani citlivým jazzovým uším a duším. Do útulného prostředí Jazzcafé na něj přijde zavzpomínat několik zpěváků a muzikantů.

Madeleine Peyroux zazpívá v prosincovém podvečeru posluchačům Vltavy písně Half the Perfect World, Dance Me to the End of Love a Bird on the Wire. Píseň I’m Your Man, podle které byla pojmenována Cohenova biografie, zazpívá Michael Bublé a cohenovské parametry dodá nahrávce songu Suzanne zpívající pianistka Nina Simone. Zhudebněnou Cohenovu báseň Split nabídne Luciana Souza a Píseň o Bernadetě (Song of Bernadette) duo Aaron Neville a Linda Ronstadt.

Hudební program Jazzcafé uzavře skupina Straight No Chaser hymnem Hallelujah. Před tím ale bude hostům Jazzcafé položena tradiční soutěžní otázka. Posluchači, kteří na ni pošlou esemeskou na číslo 736 304030 první a třetí správnou odpověď, vyhrají jazzové CD a výtisk časopisu Xantypa.

autor: Aleš Benda
Spustit audio