Poslouchejte koncert Anthony Dee

13. květen 2016

Přinášíme záznam koncertu jazzrockové formace Anthony Dee z Vily Štvanice, který se uskutečnil 6. dubna 2016. Kapelu tvoří mladší generace jazzových muzikantů přinášející české hudební scéně novou atmosféru a pohled na věc.

*Pořady Jazz Live, věnované rozhlasovým nahrávkám jazzový koncertů vysíláme každý pátek od 17:45 na stanici Český rozhlas Vltava.

Kapela Anthony Dee je především projekt pro radost svých členů, na pódiích se neobjevuje příliš často, ale o to větší cenu každý z koncertů má. Muzikanty lze vidět častěji v jiných uskupeních. Vedoucí bandu Antonín Dlapa je známý z šansonové skupiny Voilá, saxofonista Jan Pospíšil působí v Originálním pražském synkopickém orchestru Pavla Klikara a ve funkové formaci Top Dream Company, basista Ondřej Hauser hraje v legendární hip-hopové kapele Prago Union a bubeník Michal Daněk se pohybuje ve společnosti české pop-rockové smetánky v čele s Kamilem Střihavkou a Petrem Kolářem. Kapela vystupuje také se dvěma bubeníky, tím druhým je Marek Antoňů, který ale na rozhlasové nahrávce chybí.

Vedle rockového „nářezu“, brilantního basového groovu a vypjatých saxofonových sól kapela loví současný elektronický zvuk ze záplavy technologií a elektronických hejblat, které muzikanti používají. Styl ale není nejdůležitější, tím hlavním je výrazná energie a strhující drajv, který Anthony Dee vyzařuje.

Spustit audio