Tony Bennett v Praze: Velká soutěž o 15 lístků!

18. září 2014

Soutěžte s námi o 15 vstupenek na koncert Tonyho Bennetta, který vystoupí v sobotu 20. 9. v Kongresovám centru v Praze na Vyšehradě.

Tony Bennet se pohybuje na pomezí jazzu a populární hudby. V jeho osobě můžeme vidět jednoho z posledních velkých zpěváků swingové éry, který atmosféru slavných dob přenáší do dnešních dnů.

Hudební kariéru pěvecké hvězdy zahájil v roce 1951 svým prvním hitem Because of You. Na vrcholu největší popularity se pohyboval na přelomu 50. a 60. let díky veleúspěšným deskám The Beat of My Heart a Basie Swings, Bennett Sings. Tuto nejslavnější éru symbolizuje zejména skladba I Left My Heart in San Francisco, se kterou je Bennett již doživotně spojen. V 60. letech přišel rock’n’roll, který zapříčinil historicky druhý, tentokrát globální, odliv zájmu o swing. I přesto Bennett neúnavně a s úsměvem na rtech těšil své věrné vynikající hudbou. Velký come becak lety osvědčeného profesionála přišel po roce 1990. Tehdy opět začal trhat žebříčky popularity a sbíral jedno umělecké ocenění za druhým. Dnes je vlastníkem 16 hudebních cen Grammy. Aktuálně se zabývá pěveckými duety s mladšími kolegy. Této aktivitě věnoval několik posledních alb.

Není tomu tak dlouho, co nechtěně udělal takřka díru do světa, když v roce 2011 nazpíval duet s kontroverzní zpěvačkou Amy Winehouse, která krátký čas po jejich spolupráci zemřela, což nastartovalo šílenství okolo Bennettovy desky Duets II. Letos Bennett vydává provokativní album duetů s názvem Cheek to Cheek s popovou zpěvačkou Lady Gaga, které svádí k dohadům o ještě větším komerčním potenciálu nového alba. Již na desce Duets II se Lady Gaga představila jako mimořádně talentovaná jazzová zpěvačka s nadhledem a svérázným smyslem pro humor.

My se tak máme jistě na co těšit jak v případě nového alba, tak nadcházejícího koncertu úctyhodného pána, Tonyho Bennetta, který evidentně neztrácí energii ani ve svých 88 letech.

Soutěž: Pozorně sledujte čtvrteční vysílání pořadu Jazz notes Otakara Svobody (18. 9., 17:45 až 18:30) na stanici Český rozhlas Vltava. V průběhu pořadu bude vyhlášena soutěžní otázka. Prvních patnáct správných odpovědí získá hodnotnou vstupenku na koncert Tonyho Bennetta v Kongresovám centru. Koncert se uskuteční v sobotu 20. 9. 2014 od 20:00.

Soutěžní otázka: Kterým dalším uměleckým odvětvím (či druhem umění) se Tony Bennett kromě hudby také proslavil?

Odpovědi: zasílejte na e-mail: notes@rozhlas.cz.

Vstupenky: si budete moci vyzvednout na své jméno před koncertem u vstupu.

VŠICHNI SOUTĚŽÍCÍ, kteří nevyhrají a své odpovědi zašlou v době 18. 9., 17:45 až 19. 9., 9:00, mohou před začátkem koncertu u vstupu požadovat ke každé zakoupené vstupence jednu vstupenku zdarma až do jejich vyprodání!

Přejeme mnoho skvělých hudebních zážitků při poslechu hudby Tonyho Bennetta.

Spustit audio