Zveme vás do Studia 1 na jazzový koncert Drumless Quartet

21. květen 2015

Drumless Quartet vystoupí v hudebním Studiu 1 v pátek 22. května v 18:00. Vstup na koncert je zdarma!

Drumless Quartet je československá jazzová formace, která přináší na tuzemskou scénu nepříliš častý koncept hraní v kvartetu bez bicích nástrojů, a to rovnou se dvěma dechovými nástroji.

Netradičně pojaté obsazení trumpety, saxofonu, kontrabasu a kytary přináší nové možnosti interpretace jazzové hudby zejména 50. a 60. let minulého století. Kvartet vychází především z beebopové, hardbopové a west-coastové tradice, hraje také vlastní kompozice s odkazem právě na výše zmíněné styly.

03385226.jpeg

Spolužáci z JAMU

Členové kvartetu jsou spolužáci z Katedry jazzové interpretace JAMU. Peter Korman (kontrabasista skupiny) získal cenu za kompozici na soutěži Nové tváře slovenského jazzu a taktéž cenu za instrumentální výkon na Czech jazz contest v Praze. Spolupracoval či spolupracuje s Klaudiem Kovačem, dále je známý z Nothing but new trio. Peter Palaj (kytarista) je laureát jazzové soutěže v Bratislavě a polském Tarnowe. Spolupracuje například s Miroslavem Poprádim. Jiří Kotača hraje v quartetu na trumpetu a křídlovku. Je znám z různých projektů moravské jazzové scény jako je například Heart of Dixie, Cotatcha Orchestra atd. Spolupracuje s Vincencem Kummerem, Kamilem Slezákem či Radkem Zapadlem. Marek Kotača je talentovaným saxofonistou, který zvládá hrát na všechny druhy tohoto nástroje. V quartetu hraje na tenor a alt saxofon.

03387501.jpeg
autor: ČRo Ostrava
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.