Divadlo VOSTO5 II. Operace: Levý hák

30. duben 2015

Jako svůj druhý příspěvek do řady vltavských Kabaretů v éteru připravilo Divadlo VOSTO5 (Ondřej Cihlář, Jiří Havelka, Petr Prokop, Ondřej Bauer a Tomáš Jeřábek) rozhlasovou variaci vlastního úspěšného představení Operace: Levý hák.

Spolu s Pérákem nebo Dechovkou patřila inscenace k projektům, ve kterých se VOSTO5 věnuje české, přesněji řečeno československé historii a období druhé světové války. V Operaci: Levý hák je hlavním tématem podpis mnichovské dohody a celonárodní komplex, kterým v důsledku tohoto aktu dodnes trpí celý český národ. A protože Divadlu VOSTO5 není psychické zdraví naší společnosti lhostejné, vypracovali jeho členové svéráznou léčebnou metodu, jak mnichovský komplex vyléčit.

Všechny odvysílané díly pořadu si můžete poslechnout v iRadiu.

Bude tato metoda fungovat i po rozhlasových vlnách? Základem léčby (i představení) je psychoterapie jednoho náhodně vybraného zástupce z řad posluchačů, skrze kterého se ozdravné účinky odrazí na všech, kteří si vysílání naladí. Vybrat správného adepta psychoterapeutické seance není snadné, přestože mnichovským komplexem podle odborníků z VOSTO5 trpí prakticky celá česká populace.

03367391.jpeg

Ale diváci, kteří byli v půlce března přítomni živému natáčení Kabaretu v éteru ve Studiu 2 na Vinohradské, už vědí, že najít správného člověka se nakonec podařilo. Teď už jen zbývá, aby si premiéru rozhlasového kabaretu s Divadlem VOSTO5 poslechl co největší počet občanů ČR a mnichovský komplex definitivně vymizí z české společnosti.

Poslechněte si: Divadlo VOSTO5: Červená vlna

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.