5 x 365 a to bez něho aneb Rozhlasáci nad pásky Oty Nutze

10. prosinec 2010
Fonogramy

6. prosince před deseti lety prolétla budovou rozhlasu rychlostí světla zpráva, která na pár vteřin zastavila veškeré dění. Zemřel Ota Nutz.

Pro některé blízký spolupracovník a kamarád, pro jiné kolega, kterého uctivě pozdraví na chodbě, pro další vážená rozhlasová osobnost, které by se chtěli alespoň podobat. Pro posluchače pak oblíbený redaktor, průvodce legendárními cykly „Dveře dokořán“, či „3 x 60 a to stereo“.

Uběhlo už 10 x 365 dní a to bez něho. Ve vysílání Českého rozhlasu už deset let chybí jeho kultivovaný hlas a projev, jeho smích – prý jako jediný doopravdy přirozený i v přítomnosti mikrofonu. Už deset let chybí jeho myšlenky a nápady, jeho schopnost „ptát se“, která byla neobyčejná. Zůstaly stovky magnetofonových pásků, které chodí poslouchat studenti žurnalistiky, aby pochopili, jak se „dělá rádio“.

Páteční Fonogramy přinesou odpověď na otázku, co nad těmito pásky napadá bývalé kolegy či blízké spolupracovníky Oty Nutze. Návraty po stopách rozhlasového odkazu Oty Nutze se vzpomínáním Milana Rykla, Vlada Príkazského, Jiřího Vejvody nebo Roberta Tamchyny začíná v pátek 10. prosince v 16 hodin.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.