Georges Simenon: Případ Saint-Fiacre

28. listopad 2013
Hra pro tento večer

Komisař Maigret se po letech vrací do míst, kde vyrůstal. Místo nostalgických vzpomínek tu na něj však čeká další případ. Kdo stojí za záhadnou smrtí místní hraběnky?

To se dozvíte v rozhlasové adaptaci detektivky Georgese Simenona Případ Saint-Fiacre. V roli komisaře Maigreta se tentokrát představí Josef Vinklář.


Osoby a obsazení: Jules Maigret, policejní komisař (Josef Vinklář), hrabě Maurice de Saint-Fiacre (Michal Dlouhý), Marie Tatinová – hospodská (Věra Kubánková), Gautier – správce zámeckého hospodářství (Antonín Hardt), Emil Gautier – jeho syn (Jiří Langmajer), Jean Métayer (Otakar Brousek ml.), sekretářův advokát (František Němec), farář (Jiří Holý), lékař (Jan Maršálek), Metér v tiskárně (Luděk Nešleha), ministrant Ernest (Tomáš Staněk), sousedka, Ernestova matka (Jana Drbohlavová), kostelník (Václav Kotva) a recepční (Miloš Rozhoň)

Autor: Georges SimenonPřeklad: Kamila SchránilováDramatizace: Jaroslava StrejčkováHudbu složil: Petr MandelDramaturg: Hynek PekárekRežie: Karel Weinlich

Natočeno v roce 1995.

autor: Hynek Pekárek
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.