Jana Knitlová: Rány vítězů

22. říjen 2015
Hra pro tento večer

Rozhlasová hra o učitelce hudby a o jejím marném vztahu k ženatému muži.

Poslouchejte na Vltavě 22. října 2015 ve 20:00. Po odvysílání se hra objeví také na stránce Hry a literatura. Zůstane tam až do středy 28. října 2015.


V rozhlasové hře Jany Knitlové Rány vítězů ztvárnila Jana Hlaváčová hlavní roli učitelky hudby, která pro rodinné a pracovní povinnosti zanedbává svoji největší lásku: hru na klavír.

00834791.jpeg

Příběh vztahu panovačné tchyně a zotročené snachy, které zdravou ctižádost probudí až vztah k žákovi, zralému muži, jenž sám ale není schopen vymanit se z nadvlády manželky.


Osoby a obsazení: Božena Roubíková, učitelka hudby (Jana Hlaváčová), matka (Dana Medřická), ing. Palouš (Eduard Cupák), žena ing. Palouše (Jana Štěpánková), profesor Vinklář (Karel Máj), jeho žena (Blanka Waleská), Zdenička, žákyně (Helena Horčičková), hlasatel v rozhlase (Vladimír Fišer), hlasatelka v televizi (Hana Brothánková) a sekretářka (Drahomíra Fialková)

Autorka: Jana Knitlová Dramaturgie: Jaroslava StrejčkováRežie: Jiří Horčička

Natočeno v roce 1979.

autor: Tvůrčí skupina literárně-dramatické tvorby
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.