Jiří Kamen: Češi patří k Vídni

V pětidílném cyklu se rozhlasový kulturní publicista, autor rozhlasových her a spisovatel se vydává rakouskou metropolí po stopách Čechů, Židů a Němců z Čech.

Poslouchejte na Vltavě od 19. dubna 2015 vždy ve 23:00.


Zatím poslední knihou, kterou vydal Jiří Kamen, spisovatel, rozhlasový kulturní publicista, autor rozhlasových her a dokumentů, je kniha Češi patří k Vídni. Pokud hledáte odpověď na otázku, kde by byla Vídeň bez Čechů, najdete ji právě v této publikaci. Jiří Kamen do pestré mozaiky vkládá příběhy vážné i komické dokumentující vliv českého živlu na rakouskou metropoli. Třicet dva výprav do Vídně v českých stopách.

Stránky na dobrou noc vám přináší pět zajímavých exkurzí, které vás přesvědčí, že Vídeň byla i je taková malá Praha. Hanácký obr Drásal vedle černouška Solimana, voskové krasavice v Josephinu, charismatický Oskar Nedbal.


Čte: Michal Štěrba

Autor: Jiří Kamen Připravila: Tamara SalcmanováRežie: Miroslav Buriánek

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.