Křídla Stanislava Krátkého

3. srpen 2015

Pětidílné rozhlasové vzpomínky mikulovského probošta.

Poslouchejte na Vltavě od 3. srpna 2015 vždy v 11:30. Po odvysílání se jednotlivé díly četby objeví také na stránce Hry a literatura.


Prof. Stanislav Krátký (1922-2010) se stal za života - i díky dramatickým novodobým československým dějinám - mužem „devatera řemesel“: biskupem skryté církve, teologem a známým moravským kazatelem, vězněm komunistických kriminálů, jeřábníkem, vysokoškolským učitelem.... A právě Krátkého vyprávění a ohledávání rozličných kapitol vlastního životního příběhu uvádíme v repríze jako připomínku této významné a inspirativní osobnosti.

Titul rozhlasových vzpomínek nese název Křídla Stanislava Krátkého. To proto, že v perspektivě křesťanské víry není bolest a strádání něčím bezesmyslným, nýbrž moudrou školou, která učí „létat“. Tedy osvobodivě a beze strachu nahlížet život.


Připravil: Miloš DoležalTechnická spolupráce: Jiří Fuhrman

autor: Tvůrčí skupina literárně-dramatické tvorby
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.