Luigi Santucci: Dítě čarodějky. Jitka Molavcová v titulní roli magické hry plné podobenství

18. leden 2022

František Němec, Jitka Molavcová a Iveta Dušková ve fantaskní rozhlasové hře italského katolického spisovatele. Děj je situován do středověku a hlavními postavami jsou matka a její ještě nenarozené dítě, kteří spolu vedou zvláštní dialog.  Poslouchejte on-line po dobu čtyř týdnů po odvysílání.

Osoby a obsazení: vypravěč (František Němec), dítě (Jitka Molavcová), Jenovéfa (Iveta Dušková), Teolog Martin (Jiří Holý), tetky (Marie Spurná a Mária Dolanská), lovec (Radim Vašinka), porodní bába (Jana Andresíková), lichvář (Antonín Hardt), chlapci (Jakub Zdeněk a Jan Dolanský), podkovář (Stanislav Oubram), klerik (Jiří Langmajer) a další
Dramaturgie: Pavel Minks
Překlad: Vladimír Mikeš
Hudba: Petr Mandel
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: v roce 1992

Z díla Luigiho Santucciho jsou nejvíce ceněny jeho romány s náboženským podtextem. Magickou novelu plnou podobenství Dítě čarodějky vydal v roce 1981, ještě před tím však stejný příběh napsal ve formě rozhlasové hry. Ta byla krátce po své premiéře v roce 1980 oceněna první cenou festivalu Prix Italia. Hru plnou fantaskních prvků režíroval v roce 1992 režisér Karel Weinlich, který do hlavních úloh obsadil Františka Němce, Jitku Molavcovou a Ivetu Duškovou.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio