Magdalena Frydrych Gregorová: Sedm životů

11. srpen 2015

V rozpáleném maloměstě, kde už týdny nespadla ani kapka, čeká na déšť sedm vyprahlých a nespokojených duší. Letní rozhlasová komedie.

Poslouchejte na Vltavě 11. srpna 2015 ve 21:30. Po odvysílání se hra objeví také na stránce Hry a literatura. Zůstane tam až do pondělí 17. srpna 2015.


Kolikrát už jste měli pocit, že se čas snad zastavil? Že váš život ustrnul bez pohybu na mrtvém bodě a nikde ani stopy po větru, který by ho rozhýbal a poslal vás správným směrem? V rozhlasové komedii Magdaleny Frydrych Gregorové takový stav bezčasí zažívá všech sedm postav hry, bez rozdílu věku. Ať už je to čtrnáctiletá Helenka bez opravdové kamarádky, šestnáctiletá Johana, která trpí citovou prázdnotou po smrti matky, její starší bratr Ondra, co je věčně na netu, nebo učitelka mateřské školky Uršula obležená od rána do večera klubkem čtyř až šestiletých dětí.

O nic líp si však nevede ani generace rodičů: otec Johany a Ondřeje Evžen po smrti své ženy ztratil chuť k jídlu i do života, doktorka Zdenka si myslí, že lásku si může vysloužit oddanou domácí péčí. A Evženův soused Václav se upnul k teorii Sedmi životů, takže se řešení svých problémů rozhodl odložit takříkajíc do „příštího kola“...


Osoby a obsazení: Evžen (Igor Bareš), Ondřej (Petr Lněnička), Johanka (Pavlína Štorková), Václav Kadlec (Václav Vydra), Zdena Šídová (Ivana Wojtylová), Helena (Rozita Erbanová), Uršula Sladká (Petra Hřebíčková), dětské hlasy: Katharina Kasíková, Vít Říha, Luisa Marie Marešová, Ema Pleskačová, Blanka Rezková, Sebastian Vopěnka a Ondřej Lachnit

Autor: Magdalena Frydrych Gregorová Dramaturgie: Renata VenclováHudba: Jakub KudláčRežie: Natália Deáková

Natočeno v roce 2012.

autor: Tvůrčí skupina literárně-dramatické tvorby
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.