Přemysl Rut: Takový beznadějný případ

7. červenec 2015

Hra o člověku, který našel svou naději.

Poslouchejte na Vltavě 7. července 2015 ve 21:30. Po odvysílání se hra objeví také na stránce Hry a literatura. Zůstane tam až do pondělí 13. července 2015.


Josef Kemr v hlavní roli rozhlasové hry Přemysla Ruta. Hrdina lehce absurdní sám sebe považuje za naprosto beznadějný případ, nepamatuje se, kde bydlí, jak se jmenuje, vlastně ani, kdo je. Dnes má před sebou poslední den v práci a od zítřka by měl odejít na odpočinek, ale kam, když nikde není doma? Naštěstí se setkává se svou Nadějí, která se ujme jeho případu a začne ho provázet na jeho cestě domem, kde nejspíš jako malý chlapec bydlel a kde by na některé jmenovce pod zvonkem mohlo být jeho jméno.


Osoby a obsazení: Hejhula (Josef Kemr), Naděje (Iva Janžurová), Bezpečnost (Stanislav Oubram), maminka (Vlasta Žehrová), tatínek (Tomáš Töpfer), Domes (Pavel Pípal) a Domečka (Jiří Kvasnička)

Autor: Přemysl Rut Dramaturgie: Dušan VšelichaRežie: Petr Adler

Natočeno v roce 1991.

autor: Tvůrčí skupina literárně-dramatické tvorby
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.