Selfíčkům odzvonilo. Natáčejte audie!

19. říjen 2015

Inspiraci pro třetí inscenaci v připravovanou v rámci projektu Bleskový Kabinet našel tvůrčí tým nakonec v okrajové, bulvární zprávičce deníku Blesk, která zachytila jistou známou osobnost pořizující si selfie na pohřbu osobnosti jiné.

Banální informace dala podnět k úvahám o fenoménu selfie jako takovém. Jaké jsou etické i technické hranice téhle posedlosti? A má popularita zachycování vlastní tváře svůj časový horizont? Připravovaná inscenace přichází s ideou nahrazení fotografií zvukovou miniaturou - takzvaným audie. Stejně jako selfíčko může, zdá se, audíčko pořídit kdokoli a kdekoli, posílat jej, sdílet, komentovat… Ovšem - nemůže mít i posedlost lovců zvuků své katastrofální důsledky? Na to se pokusí tvůrci odpovědět do pátku 23. října, kdy má poslední Bleskový Kabinet premiéru.

Další díl vysíláme 23. října v 9:30.

Autor: Eva BlechováRežie: Natália DeákováZvukový design: Filip SkuhrovecDramaturgie: Klára NovotnáHrají: Zuzana Onufráková, Apolena Veldová, Ondřej Rychlý, Martin Zahálka (a další)

V pátek 2. října odstartoval nový dramatický projekt Bleskový Kabinet. Jeho autoři vyberou článek z denního tisku, na základě kterého vzniká text rozhlasové hry. Ten se pak v dalších čtyřech dnech dočká zvukové realizace.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.