Viki Shock: Štědrý večer v Arkhamu

8. říjen 2015

Parodie na gangsterku od českého spisovatele, básníka a výtvarníka z knihy Sněhurka, jakou svět neviděl.

Poslouchejte na Vltavě 8. října 2015 v 9:30. Po odvysílání se povídka objeví také na stránce Hry a literatura. Zůstane tam až do středy 147. října 2015.


Viki Shock (jméno je pseudonym) je český básník, prozaik, publicista, výtvarný umělec a muž mnoha zaměstnání. Pracoval jako mechanik, sanitář, knihovník, vrátný, asistent produkce v České televizi, korektor, příležitostný copywriter, hřbitovní zahradník, archivář.

Publikoval několik básnických sbírek, knihu Karel Bodlák - Květy bodláčí, která je reminiscencí na Malé básně v próze Charlese Baudelaira, a černohumorný funerální románek Zahradníkův rok na hřbitově, v němž zúročil jednu ze svých dočasných profesí.

Knížku Sněhurka, jakou svět neviděl, vydalo letos pražské nakladatelství Clinamen. Autor ji charakterizuje jako „tucet mystifikací a parodií žánrů nejen pokleslých“. Vybrali jsme z ní povídku Štědrý večer v Arkhamu.


Čte: Jiří Zapletal

Autor: Viki Shock Připravila: Jana PithartováRežie: Pavel Krejčí

autor: Tvůrčí skupina literárně-dramatické tvorby
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.