Vltavské vysílání za Ludvíkem Vaculíkem

8. červen 2015

6. června zemřel Ludvík Vaculík. Abychom si připomněli tuto významnou osobnost, zařadili jsme mimořádně do vysílání několik pořadů.

Od úterý 9. června do čtvrtka 11. června uvedeme v cyklu Hrdina.cz vždy ve 22.45 hodin tři části z Vaculíkovy „reportážní eseje o zpěvu a písni“, jak autor říká o své knize Polepšené pěsničky. Přemýšlí v ní o významu zpěvu v životě člověka, o tom, že mu přináší jiná poznání, jiné vztahy a události. Sám je pak neopakovatelným interpretem vybraných písní.

V pátečním dopoledním Kabinetu v 9.30 hodin odvysíláme mimořádně reprízu Vaculíkova manifestu Dva tisíce slov z června 1968. V režii Petra Adlera účinkuje Jan Kačer. Pořad byl natočen v roce 1991.

Na vltavském webu najdete odkaz na pětidílné Osudy Ludvíka Vaculíka, které s ním v roce 2013 natočil jeho syn Ondřej Vaculík.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.