Woody Allen: Smrt

18. srpen 2016
Hry a četba

Příběh muže, který je vtažen do poněkud zmateného pátrání po nebezpečném zločinci.

Poslouchejte na Vltavě 18. srpna 2016 ve 20:00. Po odvysílání se hra objeví také na stránce Hry a četba. Zůstane tam až do středy 24. srpna 2016.

Web Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout.

Woody Allen je u nás znám nejen jako světově proslulý filmový scénárista, režisér a herec, ale i jako autor velice úspěšných divadelních komedií, dramatických miniatur a humoristických próz. Nejpříznačnějším rysem jeho tvorby a vlastně i jeho nejúčinnější autorskou „zbraní“ je chytrý a chápavý humor. Ten samozřejmě nemůže chybět ani v jeho hře Smrt, kterou vám nabídneme k poslechu v nastudování režiséra Josefa Červinky s Josefem Kemrem v hlavní roli.

Hra vás zajisté upoutá a pobaví atmosférou hororu a komediálním příběh muže, který je vtažen do značně zmateného pátrání po krajně nebezpečném zločinci.


Osoby a obsazení: Kleinman (Josef Kemr), Hacker (Miloš Hlavica), Al (Petr Čepek), Sam (Jiří Hálek), John (Jan Vlasák), Victor (Tomáš Töpfer), Anna (Luba Skořepová), doktor (Petr Pelzer), Gina (Simona Stašová), Frank (Václav Postránecký), strážník (Jiří Bruder), Bill (Pavel Soukup), Don (Stanislav Bělík), Henry (Miroslav Saic), asistent (Ladislav Potměšil), Spiro (Jan Přeučil), Abe (Jiří Knot) a maniak (František Husák)

Autor: Woody Allen Překlad: Jaroslav ŠtichauerRozhlasová úprava: Jaroslav HyklDramaturgie: Dušan VšelichaRežie: Josef Červinka

Natočeno v roce 1989.

Čtěte také: Všechna dostupná díla na webu Hry a četba

autor: Tvůrčí skupina literárně-dramatické tvorby
Spustit audio