Společná virtuální degustace v Gourmet klubu. Ochutnejte s námi Côtes du Rhône

1. říjen 2016

Gourmetklub je od září postaven na myšlence, že víno chutná nejlépe, pije-li se v dobré společnosti. Pánové Lukáš Hurník a Jiří Mejstřík vždy dopředu oznámí, co se bude ochutnávat. Posluchači se tak mohou připravit, pořídit si vybranou lahvinku a otevřít ji "v synchronu" s pořadem.

Mohou pak srovnávat své pocity a dojmy s autory pořadu. V sobotu 1. října jsme otevírali lahev Côtes du Rhône. První překvapení bylo, že měla šroubovací uzávěr. Pan Mejstřík vysvětlil, že na tom nená nic špatného, pokud to není víno k archivaci. Barva byla temně červená a po stěnách sklenky stékaly potůčky alkoholu. Toho bývá ve vínech z Jižní Rhony opravdu hodně. Hrozny tam dozrávají na "přírodních akumulačkách", oblázcích, které se ve dne vyhřejí na slunci a v noci topí.

Společné zážitky si lze vychutnat i při aktivním poslechu záznamu pořadu. Atmosféru ve studiu zachycuje i následující video.

Příště 5. listopadu budeme společně poznávat mikulovský Vlašský ryzlink s přívlastkem kabinet nebo pozdní sběr. Dostanete ho v každé vinotéce.

Čtěte také: Všechny díly Gourmet klubu

autoři: LH , Jiří Mejstřík
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka