Stanice Vltava jede do Plzně a přivítá i maorskou delegaci!

6. květen 2015

Ve středu 6. května se naše živé vysílání přesune už od 9.50 do meeting pointu na plzeňské nám. Republiky. Od 15.30 do 17 hodin se můžete setkat s moderátory Čajovny a Mozaiky a položit otázky jejich hostům.

A o čem budou hovořit? S ředitelem Divadla pod lampou o místní scéně alternativní hudby, s držitelem Thálie 2014 choreografem Richardem Ševčíkem o tanci a přivítáme také maorskou delegaci, která přijela otevřít výstavu Gottfrieda Lindauera!

9.50 – 11.30 TelefonotékaHostem bude profesor Viktor Viktora, vedoucí katedry českého jazyka a literatury pedagogické fakulty Západočeské univerzity v PlzniVíce zde.

15.30 Odpolední ČajovnaMáte otázky či komentáře k plzeňské alternativní scéně? Přijďte diskutovat do meeting pointu! Hostem Aleše Opekara v Odpolední Čajovně bude Petr Choura - ředitel Divadla pod lampou. Tento live music club slaví letos 25. výročí svého vzniku. Řeč bude o plzeňské scéně alternativní hudby, o významu klubu pro plzeňskou kulturu i o konkrétních hudebních skupinách, které spoluvytvářely genia loci tohoto multikulturního porostoru. V průběhu pořadu též prolistujeme program nadcházejícího festivalu romské kultury Khamoro, jehož některé koncerty, workshopy a další akce proběhnou i v Plzni.

16.00 MozaikaPřijďte se ve středu zúčastnit vysílání Mozaiky z plzeňského náměstí Republiky. Živě bude hrát plzeňská část kapely Lakuna (kontrabas, akordeon, zpěv) Petry Hynčíkové. Na jaké hosty se můžete těšit? Hovořit budeme s programovým ředitelem Plzně 2015 Jiřím Sulženkem, který spolu s uměleckým šéfem Petrem Formanem koordinuje přípravy a zodpovídá za program projektu Evropské hlavní město kultury. Ptát se ho budeme nejen na letní program festivalu.

Držitel Thálie za rok 2014 v oboru tanec choreograf Richard Ševčík. Má na svém kontě několik velkých sólových rolí, je autorem choreografie a režíroval OBRAZ DORIANA GRAYE a udělal také choreografii muzikálů SUGAR A KOČKY. Cenu Thálie získal za roli v baletu SPARTAKUS.

Mezi hosty středeční odpolední Mozaiky přivítáme také Maory z poradní skupiny Haerewa, kteří přijedou otevřít výstavu Západočeské galerie "Gottfried Lindauer (1839–1926). Plzeňský malíř novozélandských Maorů".Své otázky můžete přijít položit i Vy. Vysíláme 6. 5. od 16.00 do 17.00.

autor: Lenka Pitronová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.