Víkendová příloha mezi veterány a závodníky na Zbraslavi

2. září 2015

Automobilové závody, to není jenom sport. Ale také společenské setkání, historické oblečení, příběhy jezdců či konstruktérů. V sobotu 5. září jsme se na Zbraslavi potkali s lidmi, kteří navazují na tradici někdejšího slavného závodu Zbraslav-Jíloviště. Ten proslul hlavně mezi léty 1908 a 1931 a účastnily se ho mnohé významné osobnosti veřejného dění.

Na startovních listinách figuruje třeba jméno Miloš Havel nebo Jiří Kristián Lobkowicz. Z archivu Českého rozhlasu si můžeme poslechnnout vyprávění Elišky Junkové, které patřila jedna z bugatek, které v sobotu odpoledne jeli závod. Jejím vlastníkem je dnes dr. Jiří Koťátko a ten pohovořil nejen o tom, jak k dotyčnému autu přišel, ale také jak se s Eliškou Junkovou potkával. Řeč byla o designu starodávných karoserií nebo o aristokratech za volanty aut a za kniply letadel. Jedním z našich hostů byl prof. MUDr. Pavel Pafko, který dlouhá léta na Zbraslavi závodí se svými motocykly.

Čtěte také: Jídlení vozy v Orient expressu, porovnání vín z Bordeaux a znalecké školení v oboru ušlechtilých rumůGourmet club představil legendární vinařství Chateau Palmer

Spustit audio