NEPŘEHLÉDNĚTE: Některé vysílače Vltavy se stěhují na Plus. Co se změní?

23. září 2015

V listopadu rozšíří sesterská stanice Český rozhlas Plus své vysílání. Aby mohl vstoupit do FM sítě, získá některé z vysílačů, které v současnosti používají jiné stanice. Co to znamená pro Vltavu?

Dostupnost Vltavy to na většině území neovlivní. Vysílače, které od ní získá Plus, totiž pokrývají území, které pokrývá i jiný vysílač Českého rozhlasu. Jinými slovy: přesunem vysílačů se dostupnost Vltavy zásadně nezmenší. Pokud jste Vltavu naladili dosud, naladíte-ji většinou i nadále, někde ji najdete na jiné frekvenci.

Vltava na internetu i v DVB-T

Za vstup na FM vlny vděčí Plus dalším stanicím Českého rozhlasu, konkrétně Dvojce, Vltavě, Regině a Severu. Od těch převezme celkem sedm vysílačů, další tři přibydou v lednu 2016.

Výjimky ovšem i tady existují. I když jsme se snažili, aby rozšíření Plusu zasáhlo ostatní stanice co nejméně, může se stát, že v některých oblastech se vám po 2. listopadu nepodaří Vltavu v FM síti naladit. To samozřejmě neznamená, že o svou oblíbenou stanici přijdete. Vltavu budete moct i nadále spustit na internetu a také na televizním přijímači, kde Český rozhlas vysílá v systému DVB-T.

Věříme, že rozšířením vysílání ČRo Plus, jediné publicistické stanice svého druhu v Česku, ještě více zkvalitníme vysílání Českého rozhlasu a budeme tu pro vás ještě víc než dosud. Děkujeme vám za pochopení i za přízeň!

A malý tip na závěr. Chcete si užít zvuk své oblíbené stanice v té nejlepší zvukové kvalitě? Stáhněte si naši aplikaci pro poslech rozhlasu v počítači nebo v notebooku. Pro její používání stačí přístup k internetu a je samozřejmě zdarma.

Jak nás naladíte od listopadu 2015? Podívejte se na přehlednou mapku.

03496181.jpeg
autor: als
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.